субота, 17 березня 2012 11:17

Джорджа Клуні та його батька заарештували

Вчора відомий американський актор Джордж Клуні та його батько були заарештовані під час акції протесту біля посольства Судану у Вашингтоні, повідомляє РИА "Новости" з посиланням на АР.

Протестувальники проігнорували три попередження поліції про неприпустимість перетину загороджень, після чого правоохоронці одягли на них наручники і посадили в мікроавтобус Секретної служби США. Reuters зазначає, що від Клуні перед акцією всі очікували провокацій на адресу поліції, що призвело б до арешту.

Активісти звинувачують президента Судану Омара Башира у підтримці гуманітарної кризи на кордоні з Південним Суданом і в перешкоджанні доставці продуктів і медикаментів.

Джордж Клуні є одним із засновників організації Satellite Sentinel Project, яка займається збором і аналізом інформації про суданські збройні угрупування. Ідея проекту у Клуні виникла після поїздки в Судан в жовтні 2010 року. Після повернення в США актор разом з однодумцем Джоном Прендергастом зайнявся створенням бази даних на основі супутникової фотозйомки, свідоцтв про військові злочини і повідомлень, що надходять з регіону конфлікту. Організація, офіс якої розташовується в Вашингтоні, регулярно готує аналітичні доповіді по ситуації в Судані, в тому числі і для американського уряду.

Раніше актор виступав на слуханнях в міжнародному комітеті сенату конгресу США. За його словами, на кордоні Судану з Південним Суданом розвивається гуманітарна катастрофа, місцеве населення рятується від постійних авіабомбардувань в печерах нубійських гір.

Зараз ви читаєте новину «Джорджа Клуні та його батька заарештували». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 5298
Голосування Хто з українських зірок найчастіше оголюється на пікантних фото в соцмережах?
  • Настя Каменських
  • Софія Стужук
  • Леся Нікітюк
  • Анна Трінчер
  • Даша Астаф'єва
  • Злата Огнєвіч
  • Ваш варіант (напишіть у коментарях)
Переглянути