четвер, 27 серпня 2020 10:45

Джамала відзначає день народження: як кримчанка стала успішною
6

Сьогодні співачка Джамала святкує 37-річчя. Тисячі шанувальників захоплюються талантом артистки. Виконавиця займається не лише музичною кар'єрою, а й дотримується активної громадської позиції, пише Obozrevatel. Вона гостро критикує анексію Криму, засуджує агресію Російської Федерації на Донбасі, а також підтримувала Революцію гідності.

Пропонуємо згадати, як Джамалі вдалося прославити Україну.

Справжнє ім'я Джамали - Сусанна Джамаладінова. Родом із містечка в Киргизстані. Пізніше їхня родина переїхала до Криму. З дитинства навчалася в музичній школі, часто брала участь у дитячих конкурсах. Перемогла в конкурсі "Дитячий дощ". У 14 років Джамала вступила до музичного училища в Сімферополі.

Співачка Джамала відзначає 37-річчя.
Фото: instagram.com/jamalajaaa
Співачка Джамала відзначає 37-річчя.
Співачка Джамала відзначає 37-річчя.
Співачка Джамала відзначає 37-річчя.
Співачка Джамала відзначає 37-річчя.

17-річною переїхала до Києва. Вступила до Національної музичної академії, була найкращою студенткою на курсі.

2009-го Джамала перемогла на конкурсі "Нова хвиля". Вона першою здобула перемогу на цьому музичному конкурсі серед українських артистів. Після перемоги популярність Джамали в Україні та за її межами зросла.

У травні 2016-го артистка перемогла на Євробаченні, виконавши пісню "1944". У фіналі Джамала набрала рекордний показник - 534 бали. Після закінчення конкурсу виконавиця отримала звання народної артистки України.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Дзідзьо дали звання заслуженого артиста

Перемога Джамали на Євробаченні-2016 принесла славу не лише артистці, а й Україні. Увагу було приділено й пісні, яку презентувала співачка на конкурсі. "1944" увійшла до списку найпрослухуваніших пісень, виконаних конкурсантами на Євробаченні.

Виступ Джамали на Євробаченні-2016:

Український музикант та лідер гурту "Бумбокс" Андрій Хливнюк відреагував на виконання його пісні "Вахтерам" у святковому попурі до Дня Незалежності. Заява музиканта з'явилася на його сторінці у Facebook.

Зараз ви читаєте новину «Джамала відзначає день народження: як кримчанка стала успішною». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 5298
Голосування Хто з українських зірок найчастіше оголюється на пікантних фото в соцмережах?
  • Настя Каменських
  • Софія Стужук
  • Леся Нікітюк
  • Анна Трінчер
  • Даша Астаф'єва
  • Злата Огнєвіч
  • Ваш варіант (напишіть у коментарях)
Переглянути