Ексклюзиви
вівторок, 30 липня 2024 17:18

"Для нас не роблять привілеїв чи попусків" - Жадан пройшов навчання в лавах ЗСУ

"Для нас не роблять привілеїв чи попусків" - Жадан пройшов навчання в лавах ЗСУ
Сергій Жадан пройшов навчання перед фронтом Фото: Instagram

Український письменник 50-річний Сергій Жадан уже пройшов навчання після того, як нещодавно поповнив лави ЗСУ.

Сказав, що українцям не варто боятися йти на фронт.

"Заняття були цікавими. Було насичено, інтенсивно, в чомусь - важко, в чомусь - приємно, тому що були однодумці в "Хартії". Школа інструкторів сильна, вимоглива, але справедлива, і там весь вишкіл базується на повазі до бійця. Це, звичайно, мотивує. Хочеш бути кращим, хочеш не відставати від інших. Власне, у 50 років якось вже трішки дивно проходити школу, але мені було цікаво", - розповів Жадан в інтерв'ю Show 24.

Жадан проходив навчання разом з іншими учасниками гурту "Жадан і Собаки", які теж мобілізувалися. Попри їхню впізнаваність, їм ніхто не робив привілеїв.

"Ми приїхали нашою групою, і ми - музиканти проходили вишкіл разом з усіма. Для нас не роблять якихось привілеїв, не роблять якихось попусків", - сказав Сергій.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Честь і відповідальність" - Жадан виклав нове фото з армії

Також чоловік наголосив, що не варто українцям боятися йти на фронт. Потрібно до цього правильно підготуватися і зважати на такі моменти.

"Часто люди, які бояться, бояться не тому, що не хочуть, чи не тому, що вважають за недоцільне захищати свою країну, а тому, що бояться нових обставин, вийти з зони комфорту. І тому тут бажано не ставитися до війська, як до чогось абстрактного, а просто спробувати розібратися, які є частини, підрозділи. Порадитися з людьми, які вже є в Силах оборони, тому що, коли ти знаєш, куди йдеш, коли знаєш командирів, структуру того підрозділу, куди ти можеш потрапити - все не так страшно", - наголосив Жадан.

У червні цього року стало відомо, що Жадан приєднався до служби в Нацгвардії. Тоді він опублікував фото у військовій формі й зазначив, що тренується на полігоні.

Зараз ви читаєте новину «"Для нас не роблять привілеїв чи попусків" - Жадан пройшов навчання в лавах ЗСУ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 5298
Голосування Хто з українських зірок найчастіше оголюється на пікантних фото в соцмережах?
  • Настя Каменських
  • Софія Стужук
  • Леся Нікітюк
  • Анна Трінчер
  • Даша Астаф'єва
  • Злата Огнєвіч
  • Ваш варіант (напишіть у коментарях)
Переглянути