вівторок, 17 квітня 2012 10:27

Дизайнер Михайло Воронін помер від онкозахворювання

Дизайнер Михайло Воронін помер від онкозахворювання
Модельєр помер у дочки на руках Фото: life.obozrevatel.com

Легендарний український модельєр чоловічого костюма Михайло Воронін помер у суботу, 14 квітня, від онкозахворювання. Про це розповіла його єдина дочка Лариса.

"Папа помер у лікарні, у мене на руках, - зізналася Лариса. - Останній рік він хворів, але свій діагноз категорично просив нас не озвучувати", повідомляє Сегодня.

"Ми будемо продовжувати справу його життя", - каже Лариса. Символічно, але одним з останніх показів чоловічих костюмів від Вороніна був номер на "Людині року" у березні 2012-го, коли моделі-чоловіки виходили на сцену під пісню Queen - Show must go on. Церемонія прощання з модельєром пройде післязавтра, 18 квітня - імовірно в Будинку вчителя о 12.00, а поховають його на Байковому кладовищі.

Корінний киянин Воронін почав шити з 14 років, а вже в 16 став кравцем чоловічого верхнього одягу. Михайло Львович навіть потрапив до Книги рекордів Гіннесса - за найбільший в світі смокінг. Уже в 20 років запатентував свій оригінальний метод пошиття чоловічого одягу без примірок, а взагалі він автор понад 35 винаходів у світі моди. Одним з останніх його бажань було створення лікувального одягу. "Це означає, що ви будете носити пальто, яке допомагає організму і сприяє поліпшенню вашого здоров'я", - говорив Михайло Львович. Ця ідея так і залишилася нереалізованою.

ФОТОРЕПОРТАЖ: На тижні моди Вороніну аплодували стоячи

Клієнти згадують, що Воронін ніколи не виставляв захмарних цін. "Останній костюм, синій, який я у нього шив, з роботою і тканиною коштував 6 тис. грн, - розповідає депутат і акордеоніст Ян Табачник, який почав обшиватися у Вороніна 17 років тому. - Я, до речі, завжди любив класику, шив двобортні костюми. А він мені казав: "Не носи двобортні, вони тебе повнять, носи однобортні". Останній раз він бачив модельєра пару місяців тому: "Він хворів, намагався не з'являтися на людях".

"У ньому поєднувалася скромність, зворушливість і тонке почуття гумору. Він яскравий приклад того, коли людина, що називається, сама себе зробила - в 70-і перший почав експериментувати з одягом, а потім навіть сам відродив фабрику, працевлаштувавши сотні людей", - говорить його друг, телеведучий Дмитро Гордон.

ФОТОРЕПОРТАЖ: На презентації книги про Вороніна годували пиріжками з капустою

"Він був лицарем української моди, справжнім джентльменом, - згадує актриса Ольга Сумська, яка часто замовляла для чоловіка костюми у Вороніна. - Другого такого українського дизайнера, якого б так знали за кордоном, на жаль, поки не народилося".

Зараз ви читаєте новину «Дизайнер Михайло Воронін помер від онкозахворювання». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 5298
Голосування Хто з українських зірок найчастіше оголюється на пікантних фото в соцмережах?
  • Настя Каменських
  • Софія Стужук
  • Леся Нікітюк
  • Анна Трінчер
  • Даша Астаф'єва
  • Злата Огнєвіч
  • Ваш варіант (напишіть у коментарях)
Переглянути