четвер, 16 вересня 2021 09:00

Девід Копперфілд заради фокусів покинув навчання

Девід Копперфілд заради фокусів покинув навчання
У 22 роки Копперфілда запросили на телебачення ведучим програми "Чари АВC". Фото: pixabay

Цього дня 65 років тому в родині євреїв в американському місті Матачен народився майбутній ілюзіоніст та гіпнотизер Девід Копперфілд. Справжнє ім'я - Девід Сет Коткін. Батько був власником магазину одягу, мати - страховою агенткою.

З дитинства Копперфілд відзначався феноменальною пам'яттю. Великий вплив на нього мав дід, який і показував онукові перші фокуси на картах. Батьки не заперечували й навіть підтримували захоплення сина. Тому ще до того, як він пішов у школу, вже вмів показувати фокуси, які придумав сам.

У 12 років його прийняли в Американське співтовариство магів, став наймолодшим його членом. Через чотири роки почав навчати студентів мистецтва "магії" в Нью-Йоркському університеті.

Підлітком вперше побачив серіал "Життя Девіда Копперфілда", що спонукало його взяти подібний сценічний псевдонім. Заради виступів на сцені покинув навчання.

У 22 роки Копперфілда запросили на телебачення ведучим програми "Чари АВC". Незабаром він зіграв другорядного персонажа у фільмі жахів "Поїзд терору", завдяки чому отримав ще більшу популярність. У 1980-х хлопець вів авторську програму "Магія Девіда Копперфілда", яка мала високі рейтинги.

З кожним роком трюки Девіда Копперфілда ставали все більш вражаючими й масштабними. Він демонстрував зникнення літака, а 1983-го на короткий час змусив зникнути Статую Свободи.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На коміка завели кримінальну справу

Зараз ілюзіоніст як і раніше виступає з шоу-програмами, часто з'являється на телебаченні та займається благодійністю. Він допомагає інвалідам розвивати спритність рук.

Дід Девіда по батьку — емігрант з України. 1974 року Девід закінчив Матаченську середню школу. У 10 років Девід почав практикуватися у магії у своєму районі під псевдонімом "Хлопчик-чарівник Давіно".

Зараз ви читаєте новину «Девід Копперфілд заради фокусів покинув навчання». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 5298
Голосування Хто з українських зірок найчастіше оголюється на пікантних фото в соцмережах?
  • Настя Каменських
  • Софія Стужук
  • Леся Нікітюк
  • Анна Трінчер
  • Даша Астаф'єва
  • Злата Огнєвіч
  • Ваш варіант (напишіть у коментарях)
Переглянути