неділя, 16 грудня 2012 13:16

Депардьє відмовився від французького громадянства через небажання платити за розкіш

Депардьє відмовився від французького громадянства через небажання платити за розкіш
Депардьє не хоче платити 75% податку на розкіш. Фото: spletnik.ru

Актор Жерар Депардьє, який переїхав до Бельгії, щоб уникнути сплати податку на розкіш у Франції, відмовиться від французького паспорта та соціального страхування, оскільки прем'єр-міністр Жан-Марк Ейро назвав переїзд актора "недостойним".

"Всі ті, хто залишив країну, не були ображені так, як я", - йдеться у відкритому листі Депардьє.

Актор звернув увагу на те, що він завжди платив податки і ніколи не користувався соціальними привілеями у Франції.

"Хто ви, щоб судити мене?" - поставив Депардьє питання прем'єр-міністру.

Наприкінці листа актор заявив, що він відмовляється від французького паспорта та соціального страхування, яким він ніколи не користувався.

"У нас більше немає спільної країни, я справжній європеєць, громадянин світу, як мене завжди вчив мій батько", - написав Депардьє.

Про те, що актор купив будинок в Бельгії і цікавиться питанням отримання бельгійського громадянства, стало відомо на початку грудня. Прем'єр-міністр Франції Жан-Марк Ейро зв'язав переїзд Депардьє з його небажанням платити податок на розкіш: з 2013 року для французів, чий дохід перевищує 1,3 млн євро, він складе 75 відсотків. Гонорари Депардьє при цьому можуть складати близько 2 мільйонів євро.

13 грудня агенти нерухомості повідомили про те, що Депардьє продає свій історичний особняк в Парижі (за деякими даними, його вартість - 50 млн євро). Крім того, у актора у Франції є три ресторани і виноробний бізнес. Актор поки що не уточнював, чи вплине на їх діяльність його переїзд до Бельгії.

Крім Депардьє, в Бельгію переїхали й інші французи з високим доходом, у тому числі найбагатша людина Франції Бернар Арно.

Зараз ви читаєте новину «Депардьє відмовився від французького громадянства через небажання платити за розкіш». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 5298
Голосування Хто з українських зірок найчастіше оголюється на пікантних фото в соцмережах?
  • Настя Каменських
  • Софія Стужук
  • Леся Нікітюк
  • Анна Трінчер
  • Даша Астаф'єва
  • Злата Огнєвіч
  • Ваш варіант (напишіть у коментарях)
Переглянути