Ексклюзиви
вівторок, 20 липня 2021 16:46

"Це маленька перемога Росії". Чим закінчиться виступ Ані Лорак в Україні

"Це маленька перемога Росії". Чим закінчиться виступ Ані Лорак в Україні
Ані Лорак збирається з концертами в Одесу. Зараз вона живе в Росії і бере участь в заходах, які організовує російська влада. ФОТО: Instagram.com/anilorak

Ані Лорак планує дати концерти в Одесі 16 і 17 серпня.

Зараз співачка живе в Росії і бере участь у заходах, які організовує російська влада. Під час російської агресії проти України вона виступала на концерті для військово-морського флоту РФ.

Настільки взаємопов'язані культура й політика, розповів Gazeta.ua медійний експерт Олексій Ковжун.

"Маємо пригадати, що російсько-українська війна – це війна за визначення, хто є хто насправді. Це гібридна війна, де ворог залучає не лише воєнну зброю, але й політичну, культурну, дипломатичну, інформаційну. Війна триває на всіх фронтах. Тож казати, що культура поза політикою, в сучасному світі смішно", - вважає Ковжун.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Лобода проведе концерт в Одесі: як відреагували на це українці

За словами експерта, простір для творчості артистів в України цікавий.

"Так, Ані Лорак сподобалося в Росії. Але поза Москвою й Пітером не так уже й солодко. Українські терени широкі й купівельна спроможність у наших людей доволі велика. В Україні набагато легше, цікавіше й вигідніше робити тури. Але для таких артистів це абсолютно неправильно. Росія, як використовує попкультуру як зброю, запускає пробні кулі. Наприклад, коли Лорак перебралася до Росії, одні стверджували – хай буде, культура поза політикою. Інші – повністю заперечували. І це створювало розбрат. Зараз, напередодні її концертів в Одесі, на нас чекає те саме. Адже думки людей розділилися. Чи то концерти відбудуться, чи їх зірвуть, чи Лорак не пустять - усе це спричинить чвари в соціальних мережах, на телебаченні, у політикумі. Унаслідок розбрату Росія виграє - для машини гібридної війни це буде маленькою перемогою. Тому що культура не тільки не є поза політикою, культура - це і є справжня політика", - зазначив Ковжун.

"Якщо в пісень є пізнаваність, то в їхніх виконавців має бути відповідальність перед своєю країною. Щодо Лорак, то якби, умовно кажучи, їй запропонували вигідний тур Сибіром і вона забула б, що має якийсь стосунок до України, це було б для нас найкращим виходом", - додав експерт.

У червні Міністерство культури та інформаційної політики повідомило, що виключило російського артиста Філіпа Кіркорова зі списку осіб, що загрожують національній безпеці України. Це зробили на звернення СБУ.

Кіркоров підтримує окупацію Криму. 2017 року отримав орден від президента країни-агресора РФ Путіна.

Зараз ви читаєте новину «"Це маленька перемога Росії". Чим закінчиться виступ Ані Лорак в Україні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 5298
Голосування Хто з українських зірок найчастіше оголюється на пікантних фото в соцмережах?
  • Настя Каменських
  • Софія Стужук
  • Леся Нікітюк
  • Анна Трінчер
  • Даша Астаф'єва
  • Злата Огнєвіч
  • Ваш варіант (напишіть у коментарях)
Переглянути