Ексклюзиви
четвер, 21 липня 2016 12:44

Бадоєв, Ступка і Джамала навчать дітей з Донбасу знімати кіно

31 липня 2016 під Одесою стартує кінематографічний "Літній табір Миру" для обдарованих дітей з прифронтових міст Донецької і Луганської областей. Ініціатори та організатори Літнього Кінотабір - волонтерський культурно-освітній проект "Жовтий автобус" та ГО "Новий Донбас".

Автор: Прес-служба
 

Учасниками кінотабора стануть 44 школяра у віці від 10 до 16 років. Їх відібрали в творчому конкурсі, який організували кіномитців "Жовтого автобуса" в Мар'їнці, Красногорівці і команда ГО "Новий Донбас" в Станиці Луганській в травні цього року.

"Кінематографічний табір Миру - це унікальна можливість для талановитих дітей, які живуть і навчаються в зоні бойових дій, вийти за межі свого світу, трансформованого війною, розкрити творчий потенціал, повірити у власні здібності, зробити перші впевнені кроки на шляху до майбутньої професії. Наша мета - створити всі необхідні для цього умови, сформувати навколо дітей безпечне творче інформаційне поле", - зазначає кінооператор Ярослав Пілунський, ініціатор і керівник проекту "Жовтий автобус".

Протягом двох тижнів у "Літньому таборі Миру" висококваліфіковані фахівці з кіновиробництва проведуть для школярів серію майстер-класів з основних кінопрофесій: режисура, акторська і операторська майстерність, грим, костюм, монтаж. Зокрема, секретами своєї професії з дітьми поділяться режисери Алан Бадоєв, Тамара Карпінська, Лариса Артюгіна, кінооператор Ярослав Пілунський, актори Остап Ступка та Джамала. Після цього діти знімуть власні фільми на професійному обладнанні під кураторством зірок українського кіно.

Автор: Прес-служба
 

"Літній Кінотабір Миру для дітей, які постраждали від війни, - це наш цеглинка в новому будинку під назвою "Україна", - додає Лора Артюгіна, керівник ГО "Новий Донбас".

Фільм, створений дітьми в "Літньому кінотаборі Миру", представлять в Києві, в прифронтових містах Донецької та Луганської областей, а також - на міжнародних кінофестивалях.

"Жовтий автобус" - волонтерський культурно-освітній проект, мета якого - патріотичне виховання молоді, налагодження взаємодії між дітьми з мирних територій і з прифронтових зон, професійна орієнтація школярів і організація творчого розвитку для дітей мовою кіносюжетів. Команда "Жовтого автобуса" - це професіонали в галузі кіно, театру, музики, образотворчого мистецтва та інших творчих професій. Детальна інформація на сайті: www.yellowbus.me

Автор: Прес-служба
 

ГО "Новий Донбас" - громадська неурядова організація, місія якої - консолідація громадянського суспільства України на основі цінностей європейської цивілізації і всебічна підтримка людей, які постраждали від війни на сході України. Головна мета - налагодження діалогу між жителями сходу і заходу.

Зараз ви читаєте новину «Бадоєв, Ступка і Джамала навчать дітей з Донбасу знімати кіно». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 5298
Голосування Хто з українських зірок найчастіше оголюється на пікантних фото в соцмережах?
  • Настя Каменських
  • Софія Стужук
  • Леся Нікітюк
  • Анна Трінчер
  • Даша Астаф'єва
  • Злата Огнєвіч
  • Ваш варіант (напишіть у коментарях)
Переглянути