Ексклюзиви
вівторок, 05 травня 2020 01:35

Як виглядали моделі Playboy до епохи силікону
11

"Я хотів журнал, який виявляв би позитивний і вишуканий інтерес до сексу", — писав у своїй автобіографії засновник журналу Playboy Х'ю Хефнер. Його дратували занадто серйозні роздуми в чоловічих журналах і те, що медіа ігнорували жінок, предмет, який найбільше займає молодих чоловіків.

Перший номер журналу Х'ю Хефнера вийшов в грудні 1953 року. У жовтні 2015 року він відмовився від оголених моделей. Але продовжив вибирати дівчину місяця — Playmate (відверті фотографії моделі публікуються всередині журналу, часто у вигляді плаката). Для багатьох Playmates фотосесія Playboy ставала найяскравішим фактом біографії.

Шведський біолог Девід Моррісон вивчив параметри дівчат місяця з грудня 1953 року по лютий 2016 року. За всі роки є загальна тенденція — Playmates 1950-х не схожі на Playmates XXI століття. Якщо в 50-ті роки минулого століття краса дівчат була натуральною, то починаючи з 90-х у життя і тіла моделей входить силікон - груди від хірурга і надуті губи надовго стають каноном краси Playboy.

Моделі Playboy. 1950-60-ті роки

У перші роки дівчина місяця була в середньому 21-річна, в останні вже 24-річна.

Дівчата поступово стають вище.

Співвідношення зросту і ваги вираховується Індексом маси тіла (BMI). Звинувачення глянцевих журналів у виборі занадто "легких" дівчат-моделей для Playboy не позбавлені підстав. 48% дівчат місяця мали недовагу. А деякі і його важку форму. Пік низького середнього Індексу маси тіла дівчат припав на 1990-ті роки.

Окремо вага самої важкої і найлегшої дівчини місяця розрізняється на 19 кілограм.

В області грудей моделі поступово "худнуть".

Об'єм талії навпаки зростав.

У підсумку, дівчата XXI століття за параметрами були більш природні, ніж дівчата XX століття. При великому зрості і маленьких грудях сучасні Playmates мали велику талію. 40-50 років тому талія була неприродно "вузька".

Перший Playboy вийшов в грудні 1953 року і не мав порядкового номера. Х'ю Хефнер сумнівався, чи з'явиться другий. Коли журнал розійшовся тиражем понад 50 тисяч примірників, сумніви відпали. Читачам сподобалася і обкладинка з чорно-білою фотографією Мерилін Монро, і загальний стиль журналу. Хефнер був так вдячний Монро за "допомогу" в просуванні журналу, що у 1992 році купив за 75 тисяч доларів місце на Вествудському кладовищі Лос-Анджелеса поруч з могилою актриси, де і був похований.

Зараз ви читаєте новину «Як виглядали моделі Playboy до епохи силікону». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 5298
Голосування Хто з українських зірок найчастіше оголюється на пікантних фото в соцмережах?
  • Настя Каменських
  • Софія Стужук
  • Леся Нікітюк
  • Анна Трінчер
  • Даша Астаф'єва
  • Злата Огнєвіч
  • Ваш варіант (напишіть у коментарях)
Переглянути