неділя, 29 квітня 2018 13:15

50 млн. фунтів стерлінгів пішло на весілля Кейт Міддлтон і принца Вільяма

Автор: Reuters
  Кейт Міддлтон та принц Вільям відзначають річницю шлюбу
Кейт Міддлтон та принц Вільям відзначають річницю шлюбу

29 квітня 2011 принц Вельський Вільям і Кейт Міддлтон стали чоловіком і дружиною. За їх весільною церемонією за попередніми оцінками стежили два мільярди людей.

Ніч напередодні церемонії 28-річний принц Вільям провів в резиденції Кларенс-хаус разом з молодшим братом принцом Гаррі, батьком принцом Чарльзом і його дружиною, герцогинею Корнуольською Каміллою. Наречена, 29-річна Кейт Міддлтон, разом з батьками і сестрою зупинилися в п'ятизірковому готелі Goring в центрі Лондона.

Вранці з Кларенс-хауса і Goring Hotel наречений і наречена - а також їх родичі - в строго визначеному порядку з інтервалами в кілька хвилин вирушили в Вестмінстерське абатство.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Армія кращих лікарів і шампанське: умови, в яких народжувала Кейт Міддлтон

Автомобілі (Кейт і її батько Майкл Міддлтон їхали на раритетному Rolls-Royce 1978 року з королівського гаража) проїжджали по центральних вулицях столиці Великобританії, вкритій тисячами схвильованих людей. Ті, хто хотів зайняти кращі місця по шляху проходження кортежу, перейнялися цим питанням ще в середу і два дні жили на тротуарах в наметових містечках. В Лондон прибули близько мільйона туристів, плюс на вулиці вийшли сотні тисяч місцевих жителів. У країні був офіційний вихідний.

До палацу попрямували і 650 гостей церемонії - їх чекав урочистий прийом. Але перед тим, як зайняти чільне місце біля святкового столу, принц Вільям і його дружина за традицією з'явилися на балконі Букінгемського палацу і привітали журналістів і глядачів. Неподалік від палацу за кілька днів до цього був розбитий табір для преси, в якому розмістилося вісім тисяч представників британських і світових ЗМІ.

Поява Кейт і Вільяма на балконі, ніжний поцілунок молодих і за цим повітряний парад були апогеєм.

На весілля було витрачено близько 50 мільйонів фунтів стерлінгів (частину коштів виділили з держбюджету, решту витрат покрили родичі молодих).

Принц Вільям і Кейт Міддлтон виховують трьох дітей. Молодший з яких народився на цьому тижні.

Зараз ви читаєте новину «50 млн. фунтів стерлінгів пішло на весілля Кейт Міддлтон і принца Вільяма». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 5298
Голосування Хто з українських зірок найчастіше оголюється на пікантних фото в соцмережах?
  • Настя Каменських
  • Софія Стужук
  • Леся Нікітюк
  • Анна Трінчер
  • Даша Астаф'єва
  • Злата Огнєвіч
  • Ваш варіант (напишіть у коментарях)
Переглянути