середа, 25 січня 2012 19:35

Законопроект про ринок земель порушує Конституцію - експерт

Законопроект про ринок земель порушує Конституцію - експерт

Законопроект про ринок земель порушує конституційне право сільськогосподарських виробників на придбання землі сільськогосподарського призначення.

Про це заявив генеральний директор Української аграрної конфедерації Сергій Стоянов у ефірі "Ера FM".

"Згідно з положеннями статей 14 та 41 Конституції та статей 2,3,22,80,82 Земельного кодексу, сільгосппідприємствам гарантовано право на отримання земель сільськогосподарського призначення у власність для ведення товарного сільськогосподарського виробництва", - сказав він.

"Згідно з положенням статті 2 Земельного кодексу, земельні відносини — це відносини володіння, користування і розпорядження землями. Згідно зі статтею 14 Конституції, право власності на землю гарантується. Відповідно до статті 41 Конституції, кожен має право володіти, користуватися та розпоряджатися своєю власністю. Відповідно до статті 80 Земельного кодексу, суб'єктами права власності на землю є громадяни та юридичні особи. За положенням статті 82 Земельного кодексу юридичні особи, засновані громадянами України, можуть набувати у власність земельні ділянки для здійснення підприємницької діяльності", - уточнив Стоянов.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Євро подешевшав на 4 копійки, за долар дають 8,03 гривні - міжбанк

"Таким чином, Конституція і Земельний кодекс не лише не забороняють, але і прямо передбачає набуття сільськогосподарськими підприємствами, які засновані громадянами України, право власності на землю для ведення товарного сільськогосподарського виробництва. Ми ж маємо у законопроекті лише фізичних осіб, державу в особі місцевих органах та Земельний банк", - дійшов висновку експерт.

Зараз ви читаєте новину «Законопроект про ринок земель порушує Конституцію - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути