пʼятниця, 12 серпня 2011 09:48

В Україну їде МВФ обговорювати питання про другий транш кредиту

В Україну їде МВФ обговорювати питання про другий транш кредиту

Місія МВФ відвідає Україну 29 серпня - 9 вересня.

Таку заяву зробив постійний представник Міжнародного валютного фонду в Україні Макс Альєр, повідомлено в прес-релізі організації.

"Місія МВФ на чолі з паном Таносом Арванітісом відвідає Україну 29 серпня - 9 вересня для того, щоб продовжити обговорення питання про другий транш за програмою stand-by", - повідомив Альєр.

Нагадаємо про те, що місію МВФ очікують незабаром, повідомила 9 серпня на брифінгу перший заступник глави Адміністрації президента Ірина Акімова. Вона висловила сподівання, що спірні питання з МВФ будуть вирішені найближчим часом.

Акімова тоді підкреслила, що МВФ цікавить не стільки сама ціна на газ, скільки фіскальна сторона покриття дефіциту "Нафтогазу".

За словами заступника голови АП, нині з цього питання ведеться спільна робота Міністерства енергетики та вугільної промисловості, Міністерства фінансів та фахівців МВФ.

Зазначимо, напередодні прем'єр-міністр Микола Азаров запевнив, що проект держбюджету-2012, роботу над яким завершать Мінфін, буде "вкрай економним".

Нагадаємо, дефіцит держбюджету України на 2011 рік на вимогу МВФ повинен був становити 3,5%. Але під час переговорів ця планка була піднята українською стороною до 5%.

Зараз ви читаєте новину «В Україну їде МВФ обговорювати питання про другий транш кредиту». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути