понеділок, 25 березня 2013 10:17

Уряд оприлюднив програму "покращення-2013": ВВП 4% та інфляція 6%

Уряд оприлюднив програму "покращення-2013": ВВП 4% та інфляція 6%
Уряд очікує, що в результаті виконання програми рівень інфляції збережеться в оптимальних межах 5-6%. Фото: news.ub.ua

Прискорення зростання валового внутрішнього продукту до 2,5-3,4% в 2013 році та до 3-4% у 2014 році має стати основним результатом Програми активізації розвитку економіки на 2013-2014 роки.

Документ був затверджений постановою Кабінету міністрів №187 від 27 лютого і оприлюднений сьогодні на урядовому сайті.

"Ця програма розроблена з метою впровадження нових підходів до модернізації пріоритетних галузей економіки на найближчі два роки для активізації її розвитку", - зазначено в документі.

Уряд розраховує, що виконання цієї програми повинно забезпечити прискорення розвитку пріоритетних галузей економіки, сприяти позитивним структурним зрушенням в економіці, диверсифікації та зниженню енергоємності виробництва.

Однією з важливих її особливостей є активне залучення банків до фінансування пріоритетних проектів, спрямованих на імпортозаміщення та підвищення енергоефективності. Передбачається, що банки стануть серйозним фільтром при відборі проектів, яким буде надаватися державна підтримка, наприклад, у вигляді гарантій за кредитами або компенсації відсоткової ставки, і будуть відповідати за цільове використання виділених коштів.

Уряд очікує, що в результаті виконання програми рівень інфляції збережеться в оптимальних межах 5-6%, дефіцит держбюджету-2013 буде утриманий на рівні 3,2% ВВП, рівень перерозподілу ВВП через зведений бюджет у поточному році складе 29,5%, а прямий держборг не перевищить 30,6% ВВП.

Зараз ви читаєте новину «Уряд оприлюднив програму "покращення-2013": ВВП 4% та інфляція 6%». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

7

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути