понеділок, 05 грудня 2011 09:28

Уряд Італії дав добро на сувору бюджетну економію

Уряд Італії дав добро на сувору бюджетну економію

Уряд Італії на чолі з прем'єр-міністром Маріо Монті схвалив пакет заходів суворої економії, спрямованих на відновлення економіки Італії і порятунок єврозони від поширення боргової кризи, передає Associated Press.

Про позитивний результат тригодинного засідання Кабінету міністрів повідомив журналістам Монті.

За його словами, завдяки антикризовиму пакету, розрахованому на період з 2012 по 2014 рік, уряд сподівається залучити в скарбницю 20 млн євро завдяки заходам бюджетної консолідації і 10 млрд євро за рахунок загального економічного зростання.

Запропоновані урядом заходи суворої економії включають підвищення ПДВ на 2%, повторне введення податку на майно і підвищення пенсійного віку до 62 років для жінок і до 66 для чоловіків. Згідно із заявою міністра добробуту Італії Ельзі Форнеро, з 2018 року пенсійний вік для жінок також буде підвищений до 66 років.

Нацбанк недостатньо захищається від кризи, що насувається - експерт

Варто зазначити, що, за словами Монті, підвищення прибуткового податку у плани уряду не входить. Замість цього влада має намір ввести низку податкових пільг, щоб безболісно скоротити витрати на оплату праці. Цей захід, за підрахунками експертів, принесе скарбниці на 1,5 млрд євро в 2012 році та 2 млрд євро в 2013-2014 роках. Також податкові пільги будуть надані підприємцям, які вкладають кошти з розвиток власного бізнесу.

Україні загрожує "рукотворна" банківська криза - Найман

Крім того, планують скоротити витрати на громіздкий державний апарат Італії, запровадити заходи з боротьби з корупцією і ухиленням від сплати податків, а також стимулювати конкуренцію.

Раніше італійський прем'єр заявив, що Італія націлена на бездефіцитний бюджет в 2013 році й не має наміру просити допомоги у Міжнародного валютного фонду.

Зараз ви читаєте новину «Уряд Італії дав добро на сувору бюджетну економію». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути