середа, 09 січня 2013 15:15

Урожай зерна в 2013 році може сягнути 50 мільйонів тонн - Мінагропрод

Урожай зерна в 2013 році може сягнути 50 мільйонів тонн - Мінагропрод
Фото: novostiua.net

Україна в поточному році може зібрати близько 50 млн тонн зернових культур, прогнозує Міністерство агарної політики та продовольства.

"Враховуючи, що з осені закладена непогана основа врожаю зернових культур, а також зростання рівня впровадження інтенсивних технологій, диверсифікацію структури посівних площ, є підстави прогнозувати, що валове виробництво зерна в 2013 році становитиме близько 50 мільйонів тонн", - говориться в прес-релізі Мінагропроду.

Міністерство нагадує, що за попередніми даними регіонів, Україна під урожай 2013 року планується засіяти яровими зерновими і зернобобовими культурами 8,2 млн га, в тому числі ранніми яровими культурами - 3,1 млн га.

У цілому, згідно з повідомленням, зерновий клин у всіх категоріях господарств прогнозується в межах 16,24 млн га, що на 670 тис. га більше, ніж торік.

Вся посівна площа сільгоспкультур під урожай-2013 очікується на рівні 27,7 млн га (101% до минулого року).

За даними міністерства, запаси дизельного палива в агрогосподарствах України в даний час становлять 139 тис. тонн, або 31% потреби на проведення весняно-польових робіт. При цьому бензином сільгосппідприємства забезпечені на 34%, маючи в наявності 36 тис. тонн. Такі обсяги відповідають рівню аналогічного періоду минулого року, говориться в повідомленні.

Крім того, в прес-релізі відзначено, що аграрії вже закупили 179 тис. тонн мінеральних добрив, що на 4% більше, ніж у минулому році.

Як зазначає міністерство, очікувана забезпеченість сільгоспвиробників насінням ярих зернових і зернобобових культур (без кукурудзи) на сьогоднішній день становить 751 тис. тонн, або 102% необхідної кількості.

Як повідомлялося, за даними Держстату, площі під озимими зерновими у цьому році становили 8,1 млн га, скоротившись на 3,5%. У той же час ріпак посіяний на 1,03 млн га, що на 7,2% більше, ніж під урожай поточного року.

Зараз ви читаєте новину «Урожай зерна в 2013 році може сягнути 50 мільйонів тонн - Мінагропрод». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути