понеділок, 18 лютого 2013 04:55

Український одяг готовий потіснити китайський легпром

Український одяг готовий потіснити китайський легпром
Фото: tvi.ua

Якщо на імпортний одяг будуть введені нові ввізні мита, це суттєво допоможе вітчизняним виробникам у сфері легкої промисловості.

Таку думку в ефірі телеканалу ТВі висловила виконавчий директор Всеукраїнського об'єднання роботодавців легкої промисловості "Укрлегпром" Тетяна Ізовіт.

"Насамперед ми говоримо про те, що ввізне мито може бути підвищено тільки на імпортні взуття й одяг – тобто на готові вироби, які ми самі можемо виробляти", - зазначила вона.

"З одного боку, так, це може допомогти вітчизняному товаровиробникові, а з іншого боку, ми сьогодні повинні влаштувати чесну конкуренцію на внутрішньому ринку", - додала експерт.

За її словами, наші виробники можуть конкурувати з імпортними одягом і взуттям за співвідношенням ціна-якість.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Тетяна Донець закликає купувати одяг у вітчизняного виробника

"Ми можемо конкурувати, ми конкурентні. Але при цьому потрібно знати, що імпортний товар зайде на територію України за чесною нормальною ціною, будуть виплачені всі податки, і тоді ми будемо конкурентами", - наголосила Ізовіт.

Водночас, говорячи про конкуренцію з всюдиприсутніми китайськими товарами, експерт зауважила, що необхідно розділити цю продукцію на низькоякісну та якісну.

"Тут потрібно визначитися. Звісно, з низькоякісною продукцією український товаровиробник і не збирається конкурувати, бо наш товар якісний. А от щодо якісної продукції китайської, то ми в ціновій політиці абсолютно конкурентні з китайським виробником. Але це, знову ж таки, за умови рівноцінної оплати всіх податків і зборів", - підсумувала Ізовіт.

Зараз ви читаєте новину «Український одяг готовий потіснити китайський легпром». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

29

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути