Ексклюзиви
середа, 17 квітня 2013 14:13

Українські банки отримали понад 3 мільярди прибутку за перший квартал

Українські банки отримали  понад 3 мільярди прибутку за перший квартал

Прибуток банківської системи України у І кварталі 2013 року перевищив 3 млрд грн.

Про це у відеозверненні повідомила директор департаменту нормативно-методологічного забезпечення банківського регулювання та нагляду Національного банку України (НБУ) Наталія Іваненко.

"Подолавши наслідки негативного впливу світової фінансової кризи, банківська система України другий рік поспіль демонструє прибуткову діяльність. Прибуток банківської системи за перший квартал 2013 року перевищив 3 мільярди гривень", - зазначила Іваненко.

За її словами, збільшуються активи та зобов'язання банків, зростає розмір капіталу та прибутку установ.

"Так обсяг загальних активів банків з початку поточного року зріс на 16 мільярдів гривень. Переважну частину цього зростання становлять кредити в економіку: їх обсяг збільшився на 10 мільярдів гривень", - повідомила Іваненко.

Вона зауважила, що продовжують зростати і зобов'язання банків - за три місяці поточного року вони збільшилися на 13 млрд грн.

Обсяг вкладів фізичних осіб у банках України, за даними Іваненко, за І квартал зріс більше ніж на 20 млрд грн. Цей приріст повністю забезпечено за рахунок вкладів в національній валюті, додала вона.

"При цьому строкові вклади населення зросли на 16 мільярдів гривень, а вклади на вимогу - на 4 мільярди гривень. Це є свідченням довіри українців до банківської системи", - наголосила Іваненко.

Представник НБУ додала, що з початку року збільшився обсяг коштів суб'єктів господарювання - на 4 млрд. грн. Збільшився також капітал банків, його обсяг з початку року зріс майже на 4 млрд грн, підсумувала Іваненко.

Зараз ви читаєте новину «Українські банки отримали понад 3 мільярди прибутку за перший квартал». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути