понеділок, 31 січня 2011 14:13

Українці вже "клюнули" на новий "МММ"

Українці вже "клюнули" на новий "МММ"

Жителі країн СНД і далекого зарубіжжя почали надсилати заявки Сергію Мавроді на участь у проекті "МММ-2011".

Про це йдеться в повідомленні, розміщеному в блозі засновника фінансової піраміди.

На цей момент заявки на участь у проекті надіслали 2848 осіб. Це жителі багатьох регіонів Росії, Білорусі, України, Молдови, Казахстану, а також країн Балтії, Європи, США, Таїланду та Нової Зеландії, передає "Інтерфакс".

Разом з тим, як йдеться у повідомленні, розміщеному в блозі, нині організатори проекту вже сформовали низку правил участі в системі. Також встановлено "курс" МММ-доларів. Його оновлюють щовівторка і щочетверга.

Як йдеться в розміщеному в блозі зводі правил участі у проекті, "учасник може в будь-який момент купити у системи будь-яку кількість МММ-доларів за курсом покупки на загальну суму 5 тисяч доларів і не менше одного долара і в будь-який час може їй їх продати за курсом продажу, відповідно".

При цьому створювана система називається в правилах "соціальною структурованою фінансовою мережею" або "глобальною (тотальною) касою взаємодопомоги". Джерелом офіційної інформації про проект встановлено цей блог, всі інші джерела інформації виключено.

Скандально відомий засновник "МММ" Сергій Мавроді місяць тому запустив новий проект - "МММ-2011". Запропонована ним схема є типовою фінансовою пірамідою і здатна призвести до фінансового краху громадян, які повірили авантюристові.

Він вже повідомляє про успіхи свого нового дітища. У своєму блозі написав про натовпи банківських працівників, які стають учасниками піраміди і вносять великі суми. Однак на сайті Мавроді все ще немає списку учасників, який необхідний для здійснення діяльності "МММ-2011". Сам творець списує це на нерозторопність своїх програмістів.

Схема нового проекту проста і схожа на біржовий тренінг. Учасники грають на курсі неіснуючої валюти шляхом її продажу і купівлі. Але при цьому розраховуються реальними грошима в системі електронних платежів. Причому курс цієї валюти встановлює сам Мавроді двічі на тиждень, виходячи зі своїх мотивів. Засновник цієї "гри" у блозі чесно попереджає учасників, що створив нову піраміду, що може звалитися в будь-який момент. Одночасно він не поскупився на райдужні обіцянки. Учасникам проекту він пообіцяв дохід 20-30% на місяць і річну прибутковість від 240% до 360%.

Представники системи електронних платежів WebMoney, через яку Мавроді планував вести всі фінансові операції, поки ніякої підозрілої активності не відзначили.

За матеріалами: Newsru

Зараз ви читаєте новину «Українці вже "клюнули" на новий "МММ"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

36

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути