середа, 16 жовтня 2013 17:53

Українці малюють на автомобілях демонів, котиків і черепи
17

Фото: Фото: statigr.am/tag/aerographics

На українських дорогах все частіше з'являються повністю розфарбовані автомобілі, пише Сегодня. По місту колесять авто з демонами, собаками, павуками, кіньми, голубами і білими ведмедями на капотах і дверях. Такі малюнки спеціальними фарбами роблять аерографи.

Аерографи кажуть: замовленнями їх не завалюють, але кількість бажаючих прикрасити своє авто з кожним роком зростає. Так, ще пару років тому зверталося два-три людини на рік, тепер же кілька десятків.

"Але замовлення стали більш дрібними. Три роки тому просили прикрасити всю машину, тепер її частину, наприклад, капот. Так дешевше. Нанести невеликий малюнок на бампер або двері - від 200 доларів. Ось саме днями закінчив малювати двох голубок на капоті джипа. Машину чоловік подарував своїй дружині", - каже художник Микола.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Одну з перших машин "Тойота" обтягнули шкірою

Ціна залежить від обсягу малюнку та кольорової гами. Крім самої картинки майстрам потрібно провести підготовчі роботи. І якщо на новій машині досить збити глянець , щоб поверхня стала матовою , то автомобілі постарше вимагають складної підготовки - зачистку від фарби та іржі. А це коштує в два рази дорожче.

Клієнтки-дівчата часто замовляють котиків, тигренят, зайчиків.

"Хлопці до 20 років просять черепа. Розмальовували дві машини представників релігійних організацій : на одній зобразили Ісуса і диявола , на іншому - Ісус , що подає руку потопаючому. З останнім малюнком довго працювали , клієнтка не затвердила 30 запропонованих ескізів . Але потім погодилася і ми розмальовували абсолютно всю машину . Вся робота обійшлася в рекордні 60 тис. грн " , - розповідає директор студії аерографії та дизайну Дмитро Шахов.

Також хлопці часто просять намалювати демонів або святих. Іноді замовляють портрет коханої дівчини на капоті , обходиться це від тисячі доларів. Чоловіки 35-40 років замовляють абстракції або фарбування елементів кузова в різні кольори. Зустрічаються і ті , хто увічнює на залозі своє хобі. Наприклад , по очеретах , жабам і лісовій звірині можна впізнати рибалок і мисливців.

Зараз ви читаєте новину «Українці малюють на автомобілях демонів, котиків і черепи». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 16965
Голосування Як карати п’яних водіїв?
  • Збільшити штраф до 40 тис. грн
  • На рік відправляти на виправні роботи
  • Забирати довічно водійське посвідчення
  • Відновити смертну кару
  • Не карати
  • Читати лекцію про шкоду алкоголю
Переглянути