четвер, 24 травня 2012 09:20

Україна знову набереться кредитів у російських банків

Україна знову набереться кредитів у російських банків
Україна має виплатити $2 млрд банку "ВТБ". Фото: ugmedia.ru

Україна поверне всю суму боргу в $2 млрд перед "ВТБ", після чого тут же залучить ці кошти, зокрема з допомогою російських банків.

Про це з посиланням на джерело повідомило видання "Комерсант-Україна" у публікації "Борг готують до оплати".

Як зазначено в тексті, така схема вигідна Україні, оскільки вона диверсифікує її боргові зобов'язання. Однак і ця домовленість може бути переглянута.

Джерело видання, близьке до переговорів, також уточнило, що технічно Україна спочатку виплатить VTB Capital всю суму кредиту, а вже потім підпише угоду про нову позику і проведе розміщення ОВДП.

"Раніше планувалося провести взаємозалік, проте технічно це могло б виглядати як нездатність України погашати борги (тобто кваліфікувалося б як дефолт). Тому було вирішено дочекатися кінця терміну дії кредиту", - пояснив чиновник.

Джерело на фінансових ринках, близьке до "ВТБ", уточнило у свою чергу, що названа схема не є остаточною і "може змінитися в залежності від політичної кон'юнктури".

Якщо уряду вдасться реалізувати цей сценарій, боргове навантаження на 2013 рік, коли Україна повинна провести основні виплати за кредитами МВФ, істотно знизиться. Лише за кредитами МВФ Україні в 2013 році потрібно виплатити $5 млрд. Крім кредиту VTB Capital, в червні уряд має виплатити також $500 млн за євробондами 2007 року.

Зараз ви читаєте новину «Україна знову набереться кредитів у російських банків». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути