четвер, 20 жовтня 2011 10:35

Україна опустилася на 152 місце в рейтингу легкості ведення бізнесу

Україна опустилася на 152 місце в рейтингу легкості ведення бізнесу

Україна втратила три позиції і перемістилася зі 149 на 152 місце в рейтингу сприятливості ділового середовища, який щорічно складає Світовий банк (СБ) і Міжнародна фінансова корпорація (IFC).

Про це повідомляє веб-сайт рейтингу.

Найсприятливішою країною для бізнесу знову став Сінгапур. До першої трійки також увійшли Гонконг і Нова Зеландія. Замикають п'ятірку США і Данія. Найостаннішими в рейтингу виявилися Республіка Конго (181 місце), ЦАР (182 місце) і Чад (183 місце).

Серед країн колишнього СРСР найвище місце знов зайняла Грузія (16 місце). За нею йдуть Латвія (21 місце), Естонія (24 місце) і Литва (27 місце). Казахстан поліпшив свій результат відразу на 12 позицій, перемістившись з 59 на 47 місце. Білорусь опустилася на один рядок до 69 місця, а Узбекистан з 150 на 166 місце. Цього року в рейтингу Doing Business-2012 Росія займає 120 місце - між Кабо-Верде (119-е місце) і Коста-Рікою (121 місце).

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Україна за репутацією на 40-му місці у світовому рейтингу

Доповідь Doing Business складається вже вдев'яте і охоплює 183 країни.

У ньому досліджують норми регулювання, які сприяють або перешкоджають розвитку бізнесу і відповідають 11 етапам життєвого циклу компаній: створення організації, отримання кредитів, оподаткування і так далі.

Зараз ви читаєте новину «Україна опустилася на 152 місце в рейтингу легкості ведення бізнесу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути