понеділок, 27 лютого 2012 09:06

Україна хоче продати іноземцям права на розробку двох газових родовищ

Україна хоче продати іноземцям права на розробку двох газових родовищ

Україна планує продати на аукціоні 70% прав на розробку двох родовищ газу на своїй території, прагнучи знизити залежність від імпорту блакитного палива з Росії.

Про це повідомило агентство Bloomberg.

"Конкурс пройде 23 квітня. Ми очікуємо, що в ньому візьмуть участь великі міжнародні компанії", - сказала виданню прес-секретар Державної служби геології і надр Марина Пекарчук.

Контракт буде розрахований на 50 років. Переможець аукціону отримає не більше 70% прав на розробку родовища, уряду належатимуть 15%.

Спільно з іноземною компанією видобутком газу займатиметься спільне підприємство на базі НАК "Надра України" і ТОВ "СПК-Геосервіс".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Росії відверто сказали: Україну треба викинути з транзиту газу до Європи

Видобуток газу буде здійснюватися в межах Юзівської (Харківська та Донецька області) та Олеської площ (Львівська та Івано-Франківська області).

Найбільш імовірними іноземними інвесторами називають Exxon Mobil, Royal Deutch Shell, Cadogan Petroleum і Eni SpA. Нагадаємо, за словами, заступника голови правління НАК "Нафтогаз України" Вадима Чупруна, Геологічне агентство США оцінює запаси сланцевого газу в Українs в 1,5-2,5 трлн куб. м.

Зараз ви читаєте новину «Україна хоче продати іноземцям права на розробку двох газових родовищ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути