середа, 01 лютого 2012 11:50

У світі рекордно подорожчала пшениця на новинах з України та Росії

У світі рекордно подорожчала пшениця на новинах з України та Росії

Світові ціни на пшеницю зросли до максимуму за останні чотири місяці.

Причиною стали побоювання, що морози в Причорномор'ї негативно позначаться на врожаї, а також заяви про можливість введення Росією мит на експорт зерна, пише агентство Bloomberg.

Під час електронних торгів біржі в Чикаго березневий ф'ючерс на пшеницю подорожчав на 1,2%, до $6,7375 за бушель. Це стало максимумом для найбільш активно торгованого контракту з 21 вересня 2011 року. У січні ціни піднялися на 2%.

За оцінками Telvent DNT, температура в прилеглих до Чорного моря областях України та Росії може знизитися до мінус 26 градусів за Цельсієм. Це завдасть істотної шкоди врожаю озимих, які в цьому регіоні нині не захищені снігом.

За даними Міністерства аграрної політики і продовольства України, на 29 січня, на 15% площ озимих, більшість з яких засіяно пшеницею, посіви не проросли.

Влада країни очікують, що урожай пшениці в 2012 році знизиться до 12-16 млн тонн.

Президент Російського зернового союзу Аркадій Злочевський 31 січня заявив, що зараз обговорюється можливість введення експортного мита на зерно з 1 квітня 2012 року.

У той же час Мінекономрозвитку РФ спростувало ці чутки, заявивши, що введення мита на експорт зерна з 1 квітня на сьогоднішній день не розглядається.

Зараз ви читаєте новину «У світі рекордно подорожчала пшениця на новинах з України та Росії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути