Ексклюзиви
понеділок, 31 жовтня 2011 10:31

У МВФ хочуть видавати країнам кредити по-новому

У МВФ хочуть видавати країнам кредити по-новому

Представники Міжнародного валютного фонду (МВФ) заявили, що нині шукають найбільш ефективні способи надання допомоги країнам, що зазнають економічних потрясінь через нестабільну ситуації на ринку.

При цьому представники МВФ підкреслили, що вивчають загальний підхід до проблеми і не обговорюють можливу допомогу конкретним країнам.

Такі заяви надійшли після появ в пресі повідомлень про те, що МВФ працює над створенням інструменту кредитування в короткостроковій перспективі, який повинен запобігти поширенню боргової кризи в країнах ЄС. При цьому наголошували, що МВФ може надати кошти таким країнам, як Іспанія та Італія, чиї державні облігації все ще демонструють високий рівень прибутковості.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як заробити під час кризи?

Як йдеться в заяві МВФ, фонд справді переглядає існуючі механізми кредитування, додаючи нові пункти до реформ, які вжиті у відповідь на фінансову кризу 2008-2009 років. Проте створення нового кредитного інструменту поки не планують.

"Наша мета - запобігти поширенню кризи шляхом надання ліквідності країнам зі стабільною політичною ситуацією і відносною надійністю банківської системи, які опинилися під тиском напруженої ринкової ситуації", - йдеться в заяві.

"Однак наші зусилля спрямовані на задоволення потреб потенційних всіх учасників ринку, а не окремо взятих країн", - уточнили представники МВФ.

Нагадаємо, 25 жовтня місія МВФ приступила до роботи в Україні.

МВФ має намір переглянути існуючі механізми кредитування для більш ефективної боротьби з кризою
РБК-Украина, 31.10.2011, Вашингтон, 09:26

Представники Міжнародного валютного фонду (МВФ) заявили, що в даний момент шукають найбільш ефективні способи надання допомоги країнам, що зазнають економічних потрясінь через нестабільну ситуації на ринку, передає Reuters з посиланням на заяву МВФ. При цьому представники МВФ підкреслили, що вивчають загальний підхід до проблеми і не обговорюють можливу допомогу конкретним країнам.
Такі заяви надійшли після появ в пресі повідомлень про те, що МВФ працює над створенням інструменту кредитування в короткостроковій перспективі, який повинен запобігти поширенню боргової кризи в країнах ЄС. При цьому наголошувалося, що МВФ може надати кошти таким країнам, як Іспанія та Італія, чиї державні облігації все ще демонструють високий рівень прибутковості.
Як говориться в заяві МВФ, фонд справді переглядає існуючі механізми кредитування, додаючи нові пункти до реформ, які вжиті у відповідь на фінансову кризу 2008-2009 рр. Проте створення нового кредитного інструменту поки не планується.
"Наша мета - запобігти поширенню кризи шляхом надання ліквідності країнам зі стабільною політичною ситуацією і відносній надійністю банківської системи, які опинилися під тиском напруженої ринкової ситуації", - йдеться в заяві. "Однак наші зусилля спрямовані на задоволення потреб потенційних всіх учасників ринку, а не окремо взятих країн", - уточнюють представники МВФ.


Зараз ви читаєте новину «У МВФ хочуть видавати країнам кредити по-новому». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути