пʼятниця, 17 лютого 2012 09:40

Світовий Банк погодився давати Україні щороку по $500 мільйонів

Світовий Банк погодився давати Україні щороку по $500 мільйонів

Світовий Банк розпочинає нову програму стратегічного партнерства з Україною, спрямовану на поліпшення ділового клімату в країні.

Про це повідомила прес-служба банку.

Згідно із повідомленням, програма розрахована до 2016 року і передбачає виділення банком щорічних позик на суму $500 млн.

Ще $400 млн на рік буде виплачувати Міжнародна фінансова корпорація (IFC), яка входить до структури СБ, і метою якої є забезпечення припливу приватних інвестицій в країни, що розвиваються.

Ці кошти підуть на поліпшення роботи в таких галузях, як управління бюджетом, забезпечення ефективності послуг в освіті та охороні здоров'я, робота комунальних служб. Йдеться також про "покращення ділового клімату, направленому на множення економічного потенціалу України".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українські підприємства завершили 2011 рік з фінрезультатом у 113 мільярдів

"Партнерство націлене на підтримку проголошеної українським керівництвом програми економічних реформ", - сказав регіональний директор СБ Кіміао Фан.

За його словами, "ця програма передбачає амбітні завдання дня у підвищенні конкурентоспроможності України на міжнародній арені і реалізації очікувань українського народу".

Він також відзначив прагнення СБ допомогти в усуненні "вузьких місць, які в минулому заважали успішному проведенню перетворень".

Зараз ви читаєте новину «Світовий Банк погодився давати Україні щороку по $500 мільйонів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

10

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути