вівторок, 27 вересня 2011 10:34

США дадуть Україні $ 60 мільйонів на дослідницький реактор

США дадуть Україні $ 60 мільйонів на дослідницький реактор

США нададуть Україні фінансову і технічну допомогу для організації до 2014 року виробництва медичних ізотопів в країні на суму понад $ 60 млн.

"Держсекретар США Хілларі Клінтон і глава МЗС України Костянтин Грищенко підписали 26 лютого меморандум про взаєморозуміння в питаннях ядерної співпраці ... США підтверджують намір надати, згідно із запланованим графіком, фінансову і технічну допомогу з будівництва до березня 2012 року і запуску до 2014 року джерела нейтронів. На додаток до нових дослідних можливостей джерело нейтронів буде здатне виробляти близько 50 видів медичних ізотопів, що можуть бути використані для лікування раку та інших захворювань. Обсяг фінансової та технічної допомоги, як очікують, перевищить $ 60 млн", - йдеться в документі, поширеному прес-службою держдепартаменту.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В уряді хочуть позичити $ 2,5 мільярда, щоб віддати борг російському банку

США і України домовилися про розвиток співробітництва в ядерній галузі у квітні 2010 року, під час міжнародного саміту з ядерної безпеки у Вашингтоні.

Підписаний меморандум юридично закріпив досягнуті раніше домовленості.

На саміті президенти України і США домовилися до березня 2012 року повністю вивезти з української території весь високозбагачений уран.

Натомість Україні була обіцяна допомога у створенні сучасного дослідницького реактора, здатного виробляти медичні ізотопи.

Для реалізації цих домовленостей США пообіцяли виділити Україні більше $ 120 млн.

Зараз ви читаєте новину «США дадуть Україні $ 60 мільйонів на дослідницький реактор». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути