середа, 05 вересня 2012 13:33

Ситуація на міжбанку заспокоїлася: курс гривні "поповз" угору

Ситуація на міжбанку заспокоїлася: курс гривні "поповз" угору
ФОТО: masterforex-v.org

Торги на міжбанківському валютному ринку відкрилися пониженням курсу долара на 4-5 копійок, євро впав на 10-12 копійок, котирування рубля практично не змінилися.

Торги по долару на міжбанківському валютному ринку відкрилися і проходять в діапазоні 8,1330-8,1430 грн / дол. Згідно з даними компанії "ІнтерБізнесКонсалтинг", торги по євро відкрилися в діапазоні 10,1930-10,2065 грн / євро, торги по рублю - 0,2505-0,2509 грн / руб.

Нагадаємо, 4 вересня торги на міжбанківському валютному ринку завершилися в діапазоні 8,1800-8,2000 грн / дол. Торги по євро завершилися в діапазоні 10,2950-10,3242 грн / євро, торги по рублю - 0,2539-0,2543 грн / руб.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Курс гривні впав до 33-місячного мінімуму

Як повідомлялося, сьогодні на готівковому ринку курс гривні по відношенню до долара продовжує знижуватися: українська національна валюта втратила 3 ??копійки на купівлі, на продажу гривня подешевшала на 7 копійок. Євро зміцнився на 1 копійку на купівлі. Курс російського рубля додав 2 копійки на купівлі і на продажу.

На думку голови Асоціації українських банків (АУБ) Олександр Сугоняко, падіння гривні в Україні тільки починається, і після виборів у жовтні курс може впасти до 10,5 грн / дол.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вклавши зараз в золото, можна отримати 25% прибутку - експерт

Експерт вважає, що падіння гривні сталося через те, що уряд штучно стримувало її курс перед виборами, в той же час не заохочуючи банківське кредитування, що призвело до валютного дисбалансу на банківському ринку.

"Була стратегічна помилка. Політичні, поточні стратегічні завдання виборчої кампанії поставили вище, ніж задачі чисто економічного розвитку країни. І "затиснули" кредитування. Скоротили грошову масу. Штучно утримували курс. І сьогодні ми пожинаємо плоди цього. Можна очікувати 30% девальвації. Але коли це станеться, і чи буде це 30%, або, може, більше - це буде залежати як від внутрішніх, так і від зовнішніх (причин)", - пояснив Сугоняко.

Зараз ви читаєте новину «Ситуація на міжбанку заспокоїлася: курс гривні "поповз" угору». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути