четвер, 24 січня 2013 22:02

Shell і "Надра Юзівська" підписали угоду з видобутку сланцевого газу в Україні

Shell і "Надра Юзівська" підписали угоду з видобутку сланцевого газу в Україні
Компанії Shell і "Надра Юзівська" підписали угоду по видобутку сланцевого газу за участю Януковича. Фото: dt.ua

Угода між компанією Shell і "Надра Юзівська" про розподіл продукції від видобутку сланцевого газу на Юзівській ділянці у Харківській і Донецькій областях підписана в четвер у Давосі за участю президента України Віктора Януковича.

Як зазначив Янукович у коментарі журналістам, підписання цієї угоди вигідно Україні, оскільки це інвестиції, за рахунок яких Україна збільшуватиме власний видобуток газу, і як наслідок - підніматиме рівень економіки.

Це, за словами президента, дозволить збільшити дохідну частину бюджету і спрямувати її на соціальні потреби.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Азаров дозволив Shell добувати газ на Юзівській площі

Нагадаємо, Кабінет міністрів України на засіданні 23 січня схвалив проект угоди з Shell і ТОВ "Надра Юзівська" про розподіл продукції (УРП), що видобувається на Юзівській площі (7,886 тис. кв. км, розташована на території Харківської та Донецької областей). Цією ж постановою Кабмін уповноважив Ставицького на підписання угоди.

У травні 2012 року межвідомча комісія по УРП визначила переможцями конкурсу на розробку Юзівської площі компанію Shell, Олеської площі (Львівська та Івано-Франківська обл.) - Chevron. У середині січня 2013 року Донецька і Харківська обласні ради погодили проект УРП по Юзівській площі.

На освоєння Юзівської ділянки, прогнозні ресурси якої оцінюються в 4,054 трлн куб. м газу різних типів, на етапі геологічного вивчення планується залучити мінімум 1,6 млрд грн інвестицій і 30 млрд грн на етапі промислової розробки.

Зараз ви читаєте новину «Shell і "Надра Юзівська" підписали угоду з видобутку сланцевого газу в Україні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

10

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути