середа, 19 вересня 2012 11:04

Садівникам і виноградарям наобіцяли більше 1 мільярда гривень підтримки

Садівникам і виноградарям наобіцяли більше 1 мільярда гривень підтримки
З початку дії закону в Україні посаджено майже 50 тис. га нових виноградників. Фото: moldovawineguild.md

Держава цього року направить близько 1,075 млрд грн на підтримку садівництва, виноградарства та хмелярства завдяки діючому 1,5% збору від реалізації алкогольних напоїв та пива.

Про це повідомив начальник відділу розвитку садівництва, виноградарства та виноробства Міністерства аграрної політики та продовольства Віктор Костенко.

"Відповідно до закону "Про збір на розвиток виноградарства, садівництва та хмелярства", сьогодні діє 1,5% збір від реалізації алкогольних напоїв та пива. Якщо  раніше завдяки йому надходило 400-600 мільйонів гривень, то цього року ми очікуємо приблизно 1 мільярду 75 мільйонів гривень, які підуть на відшкодування витрат садоводам, виноградарям та хмелярам.  Таким чином державна підтримка хмелярства, садівництва та виноградарства значно збільшиться", - цитує слова Костенка прес-служба відомства.

За словами начальника відділу, з початку дії закону в Україні посаджено майже 50 тис. га нових виноградників та 50 тис. га садів та ягідників. Значну суму на їх закладку держава вже компенсувала.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Влада хоче створити омбудсмена для бізнесу

"На сьогодні сільгоспвиробниками витрачено близько 6 мільярдів гривень на посадку нових площ, з яких майже 3 мільярди їм вже компенсувала держава. А це відчутна допомога для розвитку садівництва, виноградарства та хмелярства. Завдяки такій підтримці й використанню нових технологій врожайність поступово зростає", - зауважив Костенко.

Також він підкреслив, що наразі кількість фізичних осіб - підприємців, які отримують державну підтримку та розвивають власні господарства, постійно збільшується.

"Адже у фізичних осіб-підприємців на території однієї сільської ради є можливість створити один загальний проект, в якому будуть зафіксовані масиви кожної фізичної особи-підприємця зокрема. Витрати на це держава теж відшкодовує", - наголосив Костенко.

Зараз ви читаєте новину «Садівникам і виноградарям наобіцяли більше 1 мільярда гривень підтримки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути