середа, 09 листопада 2011 17:38

Росіяни пророкують зниження постачання газу українською "трубою"

Росіяни пророкують зниження постачання газу українською "трубою"

Українська газопровідна система може бути заповнена після введення газопроводу Nord Stream тільки у разі зростання попиту на газ в Європі.

Про це повідомив заступник гендиректора "Газпром експорту" Сергій Челпанов під час телефонної конференції для інвесторів.

"Все залежить від попиту на газ у Західній Європі. Зараз буде скорочення при нинішньому попиті на газ за рахунок транзиту через Україну. Але якщо буде зростати попит, то буде завантажена і українська система і "Північний потік", - сказав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Нафтогаз" позичив гроші в росіян, щоб віддати "Газпрому" - офіційно

Заступник начальника департаменту маркетингу газу "Газпрому" Віктор Валов також додав, що перенесення обсягів газу для "Північного потоку" з газопроводу "Ямал-Європа" не буде.

"Польсько-білоруський коридор не буде порушено в рамках перенесення обсягів. З цієї труби ("Північний потік". - ред.) буде поставлятися як новий газ, так і стерпний, але на питання про те, чи переноситься газ на польському напрямку, відповідь негативна ", - сказав він.

Зараз ви читаєте новину «Росіяни пророкують зниження постачання газу українською "трубою"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути