четвер, 02 лютого 2012 10:22

Росіяни купили одне з найбільших в Україні підприємств з виробництва вогнетривів

Росіяни купили одне з найбільших в Україні підприємств з виробництва вогнетривів

Міжнародна група "Магнезит" (РФ) придбала одне з найбільших в Україні підприємств з виробництва магнезіальних вогнетривів ПАТ "Пантелеймонівський вогнетривкий завод" (Донецька область).

Згідно з прес-релізом, група "Магнезит" планує до 2016 року у багато разів збільшити на підприємстві обсяги виробництва периклазовуглеводневих вогнетривів - до 25 тис. тонн на рік, організувати випуск флюсів потужністю до 100 тис. тонн на рік.

Виробництво випалювальних виробів і форстерита буде продовжено, але збільшення обсягів випуску не планується.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У НБУ кажуть, що збитки банків зменшилися ледь не на половину

У підсумку виробнича потужність підприємства вже в середньостроковій перспективі перевищить 150 тис. тонн на рік. Це стане можливо, в тому числі, за рахунок поставок "російського магнезиту" - вогнетривких матеріалів: плавленого периклаза і спеченого клінкеру, вироблених підприємствами групи на основі родовищ магнезитів в Росії. Для реалізації цих планів потужності заводу будуть модернізовані.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росія хоче відмовитися від українських вантажних вагонів

Нагадаємо, Антимонопольний комітет у вересні 2011 року надав дозвіл компанії MAG Holdings SA (Люксембург) придбати понад 50% акцій ПАТ "Пантелеймонівський вогнетривкий завод" (Донецька область).

Раніше, в серпні 2008 року, АМК дозволив російській групі "Магнезит" придбати через приналежну їй компанію MAG Holdings SA понад 50% акцій ВАТ "Пантелеймонівський вогнетривкий завод". Разом з тим, пізніше ЗМІ повідомляли про припинення "магнезитом" операції у зв'язку з світовою фінансовою кризою.

Зараз ви читаєте новину «Росіяни купили одне з найбільших в Україні підприємств з виробництва вогнетривів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

27

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути