неділя, 17 червня 2012 19:45

Російські банки нарощуватимуть кредитування українців - експерт

Російські банки нарощуватимуть кредитування українців - експерт
Вадим Браіловський: Уповільнення економіки в 2012 році поставить банківську систему в дуже складну ситуацію. Фото: ecapital.com.ua

Нішу "дочок" європейських банків, що скорочують кредитування в Україні, можуть зайняти російські фінансові установи.

Таку думку висловив генеральний директор інвестиційно-банківської компанії "European Capital Management" Вадим Браіловський, в ефірі Першого ділового каналу.

"Візьмемо Pireus bank, який входить у ТОП-5 в Греції. В Україні в 2011 році він видав всього лише 402 мільйона гривень, або 50 мільйонів доларів, кредитів. У свою чергу Промінвестбанк - дочірня структура Зовнішекономбанку Росії, тільки в першому кварталі видав 3,4 мільярда гривень. Не зменшує кредитування той же Ощадбанк Росії. У цьому році він планує видати близько 4 мільярдів гривень, а це 0,5 мільярда доларів", - сказав він.

За його словами, українські банки продемонстрували незначний приріст кредитування.

"На 1 січня 2012 року, за статистикою Національного банку, кредитний портфель становив 801 мільярд 800 мільйонів гривень. На 1 травня цифра становила 802 мільярдів 883 мільйонів гривень. Це незначний приріст. Основне кредитування очікується у другому півріччі. Сподіваємося, що збудуться зроблені нами раніше прогнози - 908-909 мільярдів гривень становитиме кредитний портфель в кінці року. Водночас економіка потребує 250 мільярдів гривень кредитів, щоб повернутися в нормальний стан ", - зазначив Браіловський.

Говорячи про перспективи світової банківської системи, експерт підкреслив:

"Уповільнення економіки в 2012 році поставить банківську систему в дуже складну ситуацію. Ми бачимо останні оцінки рейтингового агентства Moody's, яке говорить, що є основні чинники, які впливають на це все. І в першу чергу - це звичайно обмеження зниження економічного зростання в країні та ситуація в світі".

Зараз ви читаєте новину «Російські банки нарощуватимуть кредитування українців - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути