четвер, 05 липня 2012 13:41

Рада схвалила продаж землі юрособам в обхід закону про землю

Рада схвалила продаж землі юрособам в обхід закону про землю
Фото: cit.ua

Верховна Рада визначила порядок розірвання договору оренди земельної ділянки державної та комунальної власності у разі необхідності його використання для суспільних потреб.

Про це повідомляють "Українські Новини".

За ухвалення в цілому відповідного законопроекту №9557 проголосувало мінімально необхідну кількість карток народних депутатів - 226.

Парламент визначив, що розмір викупної ціни на земділянку встановлюється рішенням органу виконавчої влади або місцевого самоврядування, який здійснює її викуп, або встановлюється за рішенням суду.

Крім того, Рада визначила, що земельні ділянки для суспільних потреб можуть викуповуватися не тільки за кошти державного та місцевих бюджетів, а й за кошти юридичних осіб, які ініціювали відчуження такої ділянки для суспільних потреб.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Нардепи самі не зрозуміли, за що проголосували - експерт про Земельний банк

Відповідні зміни планується внести до Земельного кодексу, законів "Про оренду землі" та "Про відчуження земельних ділянок, інших об'єктів нерухомого майна, які на них розміщені, перебувають у приватній власності, для суспільних потреб чи з мотивів суспільної необхідності

15 травня Рада прийняла цей законопроект у першому читанні 244 голосами.

Нагадаємо, 21 червня Рада прийняла в другому читанні законопроект №10043 про розмежування земель державної та комунальної власності. Його експерти назвали таким, який фактично відкриває ринок земель в Україні.

Зараз ви читаєте новину «Рада схвалила продаж землі юрособам в обхід закону про землю». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

33

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути