понеділок, 25 лютого 2013 09:15

Підвищувати ціни на газ доведеться навіть більше, ніж вимагає МВФ - джерело

Підвищувати ціни на газ доведеться навіть більше, ніж вимагає МВФ - джерело
Фото: liga.net

Обсяг дотацій для теплокомуненерго (ТКЕ) становитиме близько $1,1 млрд, навіть якщо ціна російського газу для України буде знижена до $280 за тис. куб. м. Тому підвищувати ціни на газ для ТКЕ доведеться навіть більше, ніж на тому наполягають в Міжнародному валютному фонді (МВФ).

Про це з посиланням на джерело в Міністерстві енергетики та вугільної промисловості пише "Комерсант-Україна" у публікації "Надія в трубі".

"Відмовитися від підвищення цін неможливо - навіть якщо ціна газу для України буде знижена до 280 доларів за тисячу кубометрів, обсяг дотацій для теплокомуненерго складе близько 1,1 мільярда доларів", - сказав співрозмовник видання.

Він нагадав, що перехід до економічно обгрунтованих цін на енергоносії та відмова від перехресного субсидування були в числі головних умов президентської програми реформ.

За словами джерела, підвищення цін на газ, на якому наполягали міжнародні фінансові організації, тобто на 30%, не зможе компенсувати різницю між закупівельною ціною газу і вартістю його продажу навіть за умови, що Росія знизить ціни на газ для України.

"Тому підвищувати ціни на газ для ТКЕ рано чи пізно доведеться, причому на суму навіть більшу, ніж зараз наполягають в МВФ", - підкреслив співрозмовник.

Нагадаємо, ще минулої п'ятниці президент Віктор Янукович запевнив, що ціни на газ для населення піднімати ніхто не збирався і не буде цього робити.

Зараз ви читаєте новину «Підвищувати ціни на газ доведеться навіть більше, ніж вимагає МВФ - джерело». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

16

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути