вівторок, 24 липня 2012 11:54

Підприємці запропонували скоротити кількість податків до семи

Підприємці запропонували скоротити кількість податків до семи
Оксана Продан: Ми пропонуємо обмежитися сімома податками. Фото: sprotiv.org

Представники малого та середнього бізнесу наполягають на тому, що кількість податків в Україні має бути зменшена з 25 до 7.

Про це сьогодні заявила голова Всеукраїнського об'єднання малого і середнього бізнесу "Фортеця" Оксана Продана.

"Концепція нової податкової реформи, що була презентована минулого тижня, не передбачає створення сприятливих умов для ведення бізнесу. Навпаки, вона вводить ще один податок, хоча сьогодні потрібно зменшити їх кількість з 25 до 7 та зробити більш прозорою систему адміністрування. Якщо цього не відбудеться, підприємництво в Україні розвиватися не буде, а значить і економіка теж", - сказала вона.

Продан нагадала, 17 травня підприємці провели всеукраїнський з'їзд малого і середнього бізнесу, на якому оприлюднили свої вимоги до влади і презентували власну модель умов розвитку бізнесу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Україні не загрожує продовольча криза - експерт

"Значне місце в цій моделі займав блок по податкам. Ми пропонуємо обмежитися сімома податками, серед яких податок з кінцевого продажу в розмірі 5% або податок на прибуток зі ставкою в 15%. Також має бути податок щодо плати за землю та нерухомість, плати за природокористування, податок з доходів фізичних осіб, який сумарно з єдиним соціальним внеском не повинен перевищувати 25%, та імпортне мито", - зауважила лідер "Фортеці".

Як наголосила Продан, попри те, що презентація була публічною, а всі вимоги підприємців направлялися представникам влади та іншим політичним партіям, за 2 місяці після з'їзду Державна податкова адміністрація презентувала власну концепцію, яка кардинально розходиться з пропозиціями підприємців.

"Ми отримали концепцію, в якій з'являється ще один податок і фактично знищується спрощена система", - заявила Продан.

За її словами, до ініціативи "Фортеці" приєдналася Об'єднана опозиція та партія "Удар" Віталія Кличка, а Партія регіонів та комуністи ніяк не відреагували.

Зараз ви читаєте новину «Підприємці запропонували скоротити кількість податків до семи». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути