середа, 11 липня 2012 11:26

Новий компакт Opel Adam представили офіційно
10

Фото: Фото: opel.com

В Opel розсекретили свій компактний хетчбек Adam, який повинен стати конкурентом не тільки Fiat 500, але і Mini.

Одним з основних формотворчих елементів став дах хетча, названий дизайнерами "плаваючим" - завдяки контрастним колірним рішенням він немов би парить над кузовом.

За заявою Opel, покупці Adam отримають доступ до практично необмеженого числа комбінацій як кольорів кузова, так і варіантів обробки салону.

Як повідомлялося раніше, Opel Adam побудований на істотно модернізованій платформі хетчбека Corsa зі стійками MacPherson спереду і торсіонною балкою ззаду, але має в довжину лише 3700 мм. Ширина новинки становить 1720 мм, а колісна база - 2311 мм: габарити роблять його ближчим до Mini, ніж до Fiat 500. Розробники обіцяють, що як опцію для новинки пропонуватиметься "спортивне" шасі, а системи ESP і Hill Start Assist увійдуть в стандартне оснащення. Зазначимо, що разом зі спортивною підвіскою хетч запропонують і 18-дюймові колеса, тоді як в стандарті він оснащується 16-дюймовими дисками.

Також в стандартне оснащення ввійдуть шість подушок безпеки, паски безпеки і спинка заднього дивана, що складається по частинах. У списку опцій значаться висококласна мультимедійна система з 7-дюймовим екраном і можливістю підключення смартфонів, підігрів рульового колеса, світлодіодні ходові вогні та світлодіодне ж підсвічування стелі з ефектом "нічного неба".

Моторну гамму новинки становитимуть три чотирициліндрових двигуна сімейства EcoFlex. Базовим названий 1,2-літровий мотор потужністю 70 л.с. Крім нього, для хетчбека будуть доступні дві варіації 1,4-літрового двигуна, що розвивають відповідно 87 або 100 "коней". Про дизелі поки нічого невідомо. Агрегатувати доступні мотори передбачається з 5-ступінчастою МКПП з системою "старт-стоп". В Opel додають, що моторна гамма через рік може поповнитися трьохциліндровим турбомотором з безпосереднім уприскуванням об'ємом 1 літр.

Як повідомлялося раніше, прем'єра хетча відбудеться в Парижі. Продажі Opel Adam на основних європейських ринках стартують на початку наступного року за ціною від 14 тис. євро.

Зараз ви читаєте новину «Новий компакт Opel Adam представили офіційно». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 16965
Голосування Як карати п’яних водіїв?
  • Збільшити штраф до 40 тис. грн
  • На рік відправляти на виправні роботи
  • Забирати довічно водійське посвідчення
  • Відновити смертну кару
  • Не карати
  • Читати лекцію про шкоду алкоголю
Переглянути