пʼятниця, 09 листопада 2012 14:53

Нацбанк провів засідання і постановив, що стабільність гривні досягнута

Нацбанк провів засідання і постановив, що стабільність гривні досягнута
НБУ вважає монетарну політику зваженою. Фото: vu.ua

Рада Національного банку України (НБУ) 8 листопада на черговому засіданні розглянула виконання основних засад грошово-кредитної політики у січні – вересні 2012 року.

Про це повідомила прес-служба Нацбанку.

Рада регулятора визнала, що здійснення НБУ грошово-кредитної політики в січні - вересні 2012 року забезпечувало адекватність застосовуваних монетарних заходів тим процесам, які відбувалися на макроекономічному рівні, відповідало цілям і завданням грошово-кредитної політики на 2012 рік та надало змогу забезпечити стабільність грошової одиниці України.

"Попри несприятливу зовнішню макроекономічну ситуацію в умовах, коли знижувалися попит і ціни на традиційну продукцію українського експорту, Національним банком України в січні - вересні 2012 року було забезпечено стабільність національної грошової одиниці. Зберігалася прогнозована ситуація на валютному ринку", - зауважив за підсумками засідання голова Ради НБУ Ігор Прасолов.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Нацбанк заявив, що в Україні триває цінова стабільність

За його словами, завдяки зваженій монетарній політиці НБУ, в економіці України підтримувалося низькоінфляційне середовище - індекс споживчих цін становив 0% у річному вимірі.

"Рада НБУ вважає, що стабільність національної грошової одиниці, а також вжиття заходів, спрямованих на розвиток та зміцнення стійкості банківської системи, сприяли подальшому розширенню ресурсної бази банків. Зокрема обсяг депозитів фізичних осіб протягом січня - вересня 2012 року збільшився на 14,0%. Водночас переважно через наявність значних зовнішніх ризиків та невизначеність щодо подальшого розвитку ситуації на ринках кредитна активність в Україні залишалася достатньо низькою - за дев'ять місяців 2012 року залишки за кредитами зросли лише на 1,2%", - йдеться у повідомленні Нацбанку.

Зараз ви читаєте новину «Нацбанк провів засідання і постановив, що стабільність гривні досягнута». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

13

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути