пʼятниця, 27 січня 2012 10:39

Нацбанк і Хорошковський домовилися співпрацювати "як у Росії"

Нацбанк і Хорошковський домовилися співпрацювати "як у Росії"

Національний банк України (НБУ) планує в 2012 році посилити співпрацю з Міністерством фінансів.

Про це в коментарі "5 каналу" зазначив перший заступник голови регулятора Юрій Колобов, повідомляється на офіційному сайті Нацбанка.

За його словами, 23 січня 2012 року відбулася зустріч керівництва НБУ з новопризначеним міністром фінансів Валерієм Хорошковським.

"Під час цієї зустрічі ми обговорили поточні питання, зокрема стосовно бюджетної політики, і розробили низку заходів, з яких плануємо розпочати нашу спільну роботу", - сказав Колобов.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Україні євро подорожчав на 7 копійок, долар піднявся на 1 копійку

Крім того, розповів він, було обговорено можливість надання дозволу казначейству залучати та розміщувати на короткий термін свої ресурси "так, як це робиться в багатьох країнах, зокрема в Російській Федерації".

"Таке короткострокове залучення і розміщення коштів в умовах сьогодення сприятиме покращенню економічної ситуації і надасть можливість залучити додаткові ресурси в економіку країни", - запевнив заступник голови НБУ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Україну поскаржилися до Енергетичного співтовариства

"Також ми дійшли згоди, що сьогодні доволі цікавим для економіки держави є внутрішній інвестор, якого необхідно стимулювати до виходу з тіньового ринку, зокрема за допомогою введення нового формату операцій з цінними паперами, з ОВДЗ фізичних осіб тощо", - додав Колобов.

Зараз ви читаєте новину «Нацбанк і Хорошковський домовилися співпрацювати "як у Росії"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути