вівторок, 22 січня 2013 03:23

На Луганщині закривають 35 державних шахт

На Луганщині закривають 35 державних шахт
Волинець ФОТО: npgu.com.ua

Перший крок до руйнування вугільної галузі країни - проведення реконструкції, а фактично закриття, 35-ти державних шахт. Про це вчора, 21 січня, на прес-конференції в Луганську заявив голова Конфедерації вільних профспілок України, голова Незалежної профспілки гірників України Михайло Волинець.

21 січня в Луганську відбулася прес-конференція голови Конфедерації вільних профспілок України, голови Незалежної профспілки гірників України Михайла Волинця на тему "Приватизація шахт в Україні: що чекає луганських гірників?"

Як вже повідомлялося, 17 грудня 2012 р. у Міністерстві енергетики та вугільної промисловості України відбувся технічний рада з розгляду питання про проведення реконструкції 35 державних шахт. Незалежна профспілка гірників вважає, що таким чином зроблений перший крок до "руйнування вугільної промисловості країни".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Гірники захопили дирекцію шахти Ахметова

За словами М. Волинця, закриття 35-ти шахт чиновники заховають під терміном "зупинка на реконструкцію" і пообіцяють "запустити оновлені шахти через три роки". При цьому, за його словами, в держбюджеті на 2013 р. "на цю процедуру не передбачено ні копійки".

"Як гірничий інженер, можу погодитися з частиною аргументів, щодо необхідності реконструювання, а ось із закриттям підприємств - категорично не згоден. Шахти, які збираються закривати, названі безнадійними, однак, це не так. Дані шахти мають 1,5 млрд. тонн промислових запасів вугілля. Ми ніколи не погодимося, що в "Первомайськвугіллі" повинні закриватися шахти. Також ШУ "Луганське" - 181 млн. 470 тис. тонн запасів вугілля - в списку на закриття", - зазначив М. Волинець.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Через викид метану на шахті в Кіровську ледь не загинуло 300 гірників

Також на прес-конференції була озвучена проблема нелегального видобутку вугілля.

"Рішеннями держадміністрацій Луганської і Донецької областей про створення малих приватних підприємств, фактично легалізуються копанки. На цих копанках відсутня будь-яка техніка безпеки і соціальний захист шахтарів", - розповів М. Волинець.

За його словами, якщо з представниками влади не вийде побудувати соціальний діалог, то уникнути страйків не вийде.

"Всі опинимося в окопі", - сказав М. Волинець.

Зараз ви читаєте новину «На Луганщині закривають 35 державних шахт ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

9

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути