четвер, 04 жовтня 2012 09:21

На Харківщині відкрили родовище газу із запасом 1,7 мільярда кубів

На Харківщині відкрили родовище газу із запасом 1,7 мільярда кубів
Роботи на площі проводяться буровим управлінням "Укрбургаз". Фото: comments.ua

"Укргазвидобування", дочірня компанія НАК "Нафтогаз України", в результаті пошукових робіт відкрила Західно-Борисовське газоконденсатне родовище (Чугуївський район Харківської області), загальні запаси якого оцінюються в 1,7 млрд куб. м.

Про це повідомила прес-служба ДК.

За її даними, при випробуванні свердловини отримано приплив газу дебітом 110 тис. куб. м на добу. Результати випробування пробуреної свердловини вказують на перспективи подальшого пошукового буріння на Західно-Борисівській площі.

Роботи на площі проводяться буровим управлінням "Укрбургаз". Відкрите родовище розташоване поруч з Борисівським, Чкалівським, Лебяженським і Коробочкинським родовищами, де вже ведеться видобуток газу.

"Наявність розвинутої газотранспортної інфраструктури на Харківщині дозволить вже наступного року почати видобуток газу на Західно-Борисівському родовищі", - наводяться в повідомленні слова директора "Укргазвидобування" Юрія Борисова.

Нагадаємо, ДК "Укргазвидобування" в 2011 році збільшило видобуток газу на 0,5% в порівнянні з 2010 роком - до 14 млрд 909,5 млн куб. м.

"Укргазвидобування" є найбільшою газодобувною компанією України, що забезпечує більше 70% загального видобутку газу в країні. Провідним підрозділом з переробки в її структурі є Шебелинський газопереробний завод (Харківська обл.). ДК також володіє 15 АЗС, розташованими в Харківській області.

Зараз ви читаєте новину «На Харківщині відкрили родовище газу із запасом 1,7 мільярда кубів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

25

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути