понеділок, 14 листопада 2011 20:18

Міцності резервів Нацбанку вистачить на чотири місяці - експерт

Міцності резервів Нацбанку вистачить на чотири місяці - експерт

Запасу міцності золотовалютних резервів Національного банку України вистачить на найближчі чотири місяці за умови сталого обсягу валютних інтервенцій.

Такий прогноз озвучила Головний економіст Dragon Capital Олена Бєлан у ефірі "Ера ФМ".

"Якщо Національний банк буде продавати валюту в таких же обсягах - 1,5 мільярда протягом одного місяця, то цього запасу міцності вистачить ще на чотири місяці. Далі продавати так валюту буде дуже небезпечно. Це означатиме таке зниження резервів, яке може викликати занепокоєння зовнішніх інвесторів, а отже і відтік капіталу", - сказала вона.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Валютні резерви України "схудли" ще на $ 790 тисяч

"Резерви Національного банку існують для того, щоб була можливість утримувати національну валюту в ті часи, коли виникає тимчасовий тиск на неї - підвищений попит. Тому зараз Національний банк, звичайно, витрачає резерви, і це є нормальною ситуацією", - додала експерт.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Торговельний "мінус" України збільшився до $ 9,5 мільярдів

"Питання у тому, чи попит на валюту тимчасовий, чи є тенденцією більш тривалою. За нашими прогнозами, ситуація на валютному ринку буде сильно залежати від того, як поводитимуться ціни на метал, що є основним експортним товаром України. Поки що ціна на метал знижується, але попит на готівкову валюту з боку населення не зростає, очікування щодо девальвації стихають", - зауважила Бєлан.

 

Зараз ви читаєте новину «Міцності резервів Нацбанку вистачить на чотири місяці - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути