вівторок, 29 травня 2012 09:25

"Хліб Інвестбуд" отримав нового генерального директора

"Хліб Інвестбуд" отримав нового генерального директора
Ігоря Філіпенка призначили генеральним директором "Хліб Інвестбуд". Фото: hlib-invest.com.ua

Роберт Бровді покинув пост генерального директора "Хліб Інвестбуд". Посаду зайняв Ігор Філіпенко, який є головою наглядової ради ДПЗКУ.

Про це розповіли в Державній продовольчо-зерновій корпорації Україні (ДПЗКУ), в яку входить "Хліб Інвестбуд", пише "Комерсант-Україна" у публікації "Ігор Філіпенко всьому голова".

Бровді, який керував "Хліб Інвестбуд" з 2010 року, став комерційним директором компанії.

У прес-службі "Хліб Інвестбуд" вчора відмовилися від коментарів, заявивши, що "кадрові зміни мають суто внутрішньоорганізаційні характер". Не став коментувати рішення компанії і Бровді.

Отримати коментарі Філіппенка вчора також не вдалося. Публічної інформації про нього небагато. За даними учасників ринку, він є співвласником торгово-розважального центру SkyMall, клініки "Медиком" і "Міжрегіонального інвестиційного союзу", який почав свою діяльність в середині 90-х на ринку нафтопродуктів Донецька.

Офіційно ніхто з учасників ринку коментувати зміну керівництва "Хліб Інвестбуд" не став. А міністр аграрної політики і продовольства Микола Присяжнюк сказав, що йому про це поки нічого невідомо, незважаючи на те що держава володіє значною часткою в компанії.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Україна в січні-квітні знизила імпорт газу на 50,1%

Однак про плановану кадрову перестановку у вищому топ-менеджменті "Хліб Інвестбуд" знали відразу кілька високопоставлених учасників зернового ринку. Один з них розповів виданню, що "зміна Бровді пов'язана з цілою низкою питань, які накопичилися за час його керівництва". Зокрема, співрозмовник видання вказав на претензії Генпрокуратури з питання закупівлі зерна Аграрним фондом.

У прес-службі Генпрокуратури повідомили виданню, що проводять досудове слідство за фактом завдання чиновниками Аграрного фонду збитків державі на суму 340 млн грн. У березні 2011 року (тоді фонд очолював Олександр Маринець) Аграрний фонд уклав з приватним підприємством договір на закупівлю зерна на суму 1,5 млрд грн. Єдиною компанією, яка тоді оголосила, що за допомогою форвардних контрактів має намір закупити для Аграрного фонду 895 тис. тонн пшениці і жита на суму 1,55 млрд грн, стала "Хліб Інвестбуд".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Україна збере на 43% менше озимих, ніж торік - прогноз

Компанія "Хліб Інвестбуд" була створена в грудні 2004 року ДАК "Хліб України". У 2010 році власником 51% акцій компанії стала кіпрська Kalasar, засновники якої невідомі. В результаті вже в 2010/11 маркетинговому році "Хліб Інвестстбуд" увійшла в трійку найбільших зернотрейдерів Україні багато в чому завдяки держпідтримці - компанія отримала найбільші обсяги квот на експорт зернових. А за підсумками дев'яти місяців поточного маркетингового року (липень 2011-червень 2012 року) "Хліб Інвестстбуд" став найбільшим експортером (2,5 млн тонн зернових).

Зараз ви читаєте новину «"Хліб Інвестбуд" отримав нового генерального директора». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути