четвер, 12 січня 2012 13:38

"Газпром": Україна навіть теоретично не може відмовитися від нашого газу

"Газпром": Україна навіть теоретично не може відмовитися від нашого газу

Контрактний обсяг закупівлі Україною в 2012 році не може бути знижений до необхідного Україні рівня в 27 млрд куб. м газу на рік.

Про це заявив Агентству газової інформації (АГІ) офіційний представник "Газпрому" Сергій Купріянов.

Він пояснив, що, в "відповідно до контракту, зміна річних обсягів у принципі не може перевищувати 20%. У 2012 році, як усім відомо, контрактний обсяг поставки становить 52 мільярди кубометрів, і навіть суто теоретично не може бути знижений до 27 мільярдів кубометрів", - сказав він.

У прес-службі концерну підкреслили, що контракт купівлі-продажу газу в 2009-2019 роках, підписаний "Газпромом" і "Нафтогазом України", можливість зміни обсягів закупівлі газу в односторонньому порядку не передбачає.

Відповідно до п. 2.2.3. контракту, "річна контрактна кількість (РКК) може бути змінена за згодою сторін не пізніше, ніж за шість місяців до початку відповідного року поставки. Угода сторін з питання зміни РКК повинна бути зроблена у письмовій формі".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Міллер доповів Медведєву: Україна має заплатити за недобір газу

За словами Купріянова, "ніякі документи про зміну обсягів поставки російського газу на Україну не підписувалися".

"При цьому особливо хотілося б підкреслити, що питання про зменшення обсягів на численних переговорах про зниження з 2012 року ціни на російський газ українською стороною не порушувалося взагалі", - підкреслив він.

Нагадаємо, 11 січня міністр палива та енергетики України Юрій Бойко заявив, що Україна з початку 2012 року скорочує імпорт російського газу до 27 млрд куб. м на рік.

Зараз ви читаєте новину «"Газпром": Україна навіть теоретично не може відмовитися від нашого газу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути