середа, 11 січня 2012 20:10

"Нафтогаз" попередив "Газпром" про зниження закупівель газу, направивши 10 листів

"Нафтогаз" попередив "Газпром" про зниження закупівель газу, направивши 10 листів

НАК "Нафтогаз" попередив "Газпром" про зниження закупівель газу в 2012 році, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Діючий контракт купівлі-продажу природного газу в 2009-2019 роках з ВАТ "Газпром" від 19 січня 2009 року передбачає можливість зміни щорічного обсягу поставки природного газу, заявляє Національна акціонерна компанія (НАК) "Нафтогаз України".

"Враховуючи високу ціну імпортованого природного газу, зокрема в IV кварталі 2011 року вона становила близько $ 400 (за 1000 куб. м — ред.) з урахуванням знижки, передбаченої Харківськими угодами, в 2012 році потреби економіки України в цьому енергоносії значно скоротилися", - відзначається в повідомленні української газової монополії в середу.

"У зв'язку з цим та відповідно до положень контракту та у визначені ним строки, "Нафтогаз України" направив на адресу "Газпром" близько десяти листів з проханням погодити поставки природного газу в Україну в 2012 році в обсязі 27 млрд куб. м, які компанія зобов'язується відібрати та оплатити згідно з чинним контрактом", - підкреслює НАК.

Нагадаємо, раніше глава "Газпрому" казав, що "Нафтогаз України" зобов'язаний оплачувати "Газпрому" поставки з розрахунку не менше 33 млрд куб. м газу в рік протягом усього терміну дії контракту.

Зараз ви читаєте новину «"Нафтогаз" попередив "Газпром" про зниження закупівель газу, направивши 10 листів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

7

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути