пʼятниця, 08 листопада 2013 19:18

"Fitch Ratings" знизило рейтинг України з "B" до "B-"

"Fitch Ratings" знизило рейтинг України з "B" до "B-"
Фото: kontinentusa.com

Міжнародне рейтингове агентство "Fitch Ratings" знизило довгострокові рейтинги дефолту емітента (РДЕ) України в іноземній і національній валютах з "B" до "B-". Прогноз по них - "негативний".

Про це повідомило агентство сьогодні, 8 листопада. "Fitch Ratings" також знизило рейтинги єврооблігацій країни до "B -", проте підтвердило короткостроковий РДЕ в іноземній валюті "B".

"Зниження рейтингів відображає все зростаючу слабкість позиції зовнішнього фінансування і обмеження в здатності держави залучати кредити в іноземній валюті для рефінансування важких виплат за зовнішнім боргом у 2014-2015 роках. Міжнародні резерви, швидше за все, і далі будуть падати з нинішніх низьких рівнів, підвищуючи ризик втрати довіри до гривні", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, "Fitch" стало третім з "великої трійки " міжнародних рейтингових агентств, що знизили рейтинг України останнім часом. Першим стало агентство "Moody's", опустившись його 21 вересня з "B3" до "Саа1" і до того ж помістила на перегляд для можливого подальшого зниження. Боргові зобов'язання з рейтингом "Caa", відповідно до шкали цього агентства, вважаються зобов'язаннями дуже низької якості і схильні до дуже високого кредитного ризику. Потім 1 листопада Standard & Poor's знизило рейтинг України до "B-" з "B" з "негативним" прогнозом.

Зараз ви читаєте новину «"Fitch Ratings" знизило рейтинг України з "B" до "B-"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

37

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути