Ексклюзиви
пʼятниця, 01 лютого 2013 14:34

Фірташ прибрав до рук телеканал "Інтер" Хорошковського

Фірташ прибрав до рук телеканал "Інтер" Хорошковського
Валерій Хорошковський. Фото: job-sbu.org

Власник Group DF Дмитро Фірташ реалізував опціон на купівлю UA Inter Media Group Валерія Хорошковського.

Про це Forbes повідомили два незалежних один від одного джерела, близьких до керівництва UA Inter Media Group. Умови угоди, в тому числі розмір придбаного пакета, не уточнюються.

Водночас видання "Главком" повідомило, що сума операції становить $2,5 млрд.

U.A. Inter Media Group володіє контрольним пакетом акцій телеканалу "Інтер", їй належить ще 8 телеканалів, включаючи К1, К2, і "Мегаспорт".

Хорошковський 27 січня 2009 заявив в інтерв'ю "Українській правді", що Фірташ володіє опціоном на купівлю акцій UA Inter Media Group Limited. Через півтора року в червні 2010-го Хорошковський офіційно заявив, що готовий продати телеканал "Інтер", але тоді цього не сталося.

Про те, що у Фірташа c 1 січня 2010 був опціон на купівлю 50% акцій Інтера, за даними сайту WikiLeaks, бізнесмен особисто повідомляв послу США.

За словами глави правління ПАТ "Телеканал Інтер" Ярослава Порохняка, станом на 11 грудня 2012 структура акціонерів телеканалу виглядала так: 61% акцій володіла компанія "Український медіа проект," "дочка" UA Inter Media Group Limited, 100% якої належало Валерію Хорошковському. 29% акцій "Інтера" належало російському "Першому каналу", ще 10% - Світлані Плужниковій, вдові засновника телеканалу Ігоря Плужникова.

Показово, що інформація про власників каналу була оприлюднена за тиждень до того як Хорошковський написав заяву про відставку з посади першого-віце-прем'єр-міністра.

"Переговори між Фірташем і Хорошковським тривали весь час. Наберіться терпіння і дочекайтеся офіційного повідомлення ", - прокоментувала інформацію про купівлю каналу народний депутат від фракції Партії регіонів Інна Богословська, близько знайома з Хорошковським.

Фірташ і Хорошковський поки інформацію не коментують.

Медіагрупа U.A. Inter Media Group Limited заснована 2005 року. Група володіє 61% акцій "Української незалежної ТВ-корпорації" (телеканал "Інтер"), 90% "Кіно-ТВ" (телеканал "Ентер Фільм"), 90% "Музика-ТБ" ("Ентер Музика"), телеканалами "К1","К2", "Мега", телеканалами "НТН", MTV Україна, та іншими медіа-активами.

Зараз ви читаєте новину «Фірташ прибрав до рук телеканал "Інтер" Хорошковського». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

8

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути