понеділок, 27 лютого 2012 10:13

Євросоюз висунув Греції вже 38 умов, за яких виділить другий транш допомоги

Євросоюз висунув Греції вже 38 умов, за яких виділить другий транш допомоги

Європейський Союз розробив три меморандуми, що включають у себе 38 вимог до грецького уряду.

Про це повідомляє The Financial Times.

Деякі з умов повинні бути виконані вже до цієї середи, в іншому разі другий пакет фінансової допомоги країні може бути заморожений.

Розроблені членами зони євро вимоги здебільшого зводяться до заходів з подальшого скорочення державних витрат, посилення законодавчої бази у сфері банківської діяльності та інших економічних реформ. Однак цим установки Брюсселя не обмежуються. В документи включені такі пункти, як централізація системи охорони здоров'я, завершення процесу реєстрації власності на землю, визначення мінімальних нафтових резервів і навіть апгрейд комп'ютерної системи для співробітників податкової служби.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Надра України" і "Лукойл" домовилися про видобуток вуглеводнів на чорноморському шельфі

Деякі з вимог повинні бути виконані протягом найближчих двох років, проте з певними пунктами Афінам доведеться поквапитися - для їх реалізації залишається менше тижня. Річ у тім, що ряд вимог є обов'язковим до виконання до початку позачергового саміту міністрів фінансів зони євро 1 березня, на якому чиновники остаточно схвалять виділення Греції 130 млрд євро. Серед них, наприклад, є зобов'язання скоротити держвидатки на фармацевтику на 1,1 млрд євро, скасувати ліцензування таких професій, як туристичний гід або косметолог, а також завершити повномасштабну аудиторську перевірку 75 компаній, які є великими платниками податків.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: За ризиком дефолту Україна поступається лише Греції - Bloomberg

В той же час, німецька газета Sueddeutsche Zeitung повідомила, що влада Греції почала обіцяну боротьбу з податковими ухильниками. На вимогу влади були заморожені закордонні рахунки майже на 160 млн євро грецького банкіра Лаврентіса Лаврентіадіса, що колись носив титул "Підприємець року".

Зараз ви читаєте новину «Євросоюз висунув Греції вже 38 умов, за яких виділить другий транш допомоги». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути