пʼятниця, 03 серпня 2012 09:37

Європа погодилася знизити мита на труби Пінчука

Європа погодилася знизити мита на труби Пінчука
"Інтертайп" контролюється бізнесменом Вітором Пінчуком. Фото: novostey.com

На сайті Ради Європейського Союзу було оприлюднено проект рішення про зниження антидемпінгових мит на безшовні труби підприємств "Інтерпайпу" ("Ніко Тьюб" і Нижньодніпровського трубопрокатного заводу) з 17,7% до 13,8%.

Партнер бельгійської юридичної фірми Mayer Brown Микола Мізулін, який раніше представляв інтереси "Інтерпайпу" в Європейському суді з питання антидемпінгових мит, зазначає, документ швидше за все затвердять, і він набуде чинності вже в кінці серпня, пише "Комерсант-Україна" в матеріалі "Попит народжує зниження".

У прес-службі "Інтерпайпу" розповіли, що Європейська комісія проводила розслідування за запитом компанії.

"Інтерпайп" зміг домогтися цього завдяки зверненню відразу в два органу ЄС - Єврокомісії і Євросуд. Судовий розгляд питання тривав з 2006 року. У лютому цього року вимога "Інтерпайпу" про зниження антидемпінгового мита було задоволено частково.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Лисичанський НПЗ хочуть продати Фірташу до кінця літа

Влітку 2011 року ще до оприлюднення остаточного рішення суду "Інтерпайп" звернувся в Єврокомісію з проханням провести нове розслідування, привівши докази того, що рівень демпінгу істотно знизився. За підсумками цього розслідування ЄК запропонувала провести ще одне зниження мита.

Мізулін зазначає, що ключовим фактором, що вплинув на подальше зниження мит, стало лютневе судове рішення, оскільки під час засідання українська компанія змогла довести, що знизила маржу демпінгу.

Зауважимо, що "Інтертайп" контролюється бізнесменом Вітором Пінчуком.

Зараз ви читаєте новину «Європа погодилася знизити мита на труби Пінчука». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути