Ексклюзиви
неділя, 08 січня 2012 16:06

ЄС і російський газ - умови зростання української економіки

ЄС і російський газ - умови зростання української економіки

Економіка України може повернутися до рівня 2007 року у 2012 році за умови мінімального зростання економіки ЄС, а також досягнення домовленостей стосовно зниження цін на російський газ.

Про це заявив член Комітету Верховної Ради України з питань бюджету, народний депутат від НУ-НС Павло Жебрівський.

За словами депутата, зростання української економіки напряму залежить від ситуації на зовнішніх ринках та досягнення чи відсутності домовленостей стосовно ціни на газ для нашої держави.

"Попередня влада та теперішні очільники нічого не зробили для трансформації економіки і для того, щоб підвищити її стійкість до зовнішніх загроз. Як і раніше, Україна продовжує переважно отримувати своє ВВП за рахунок експорту чорних металів та хімії. Через це Україна страшенно залежить від розвитку світової економіки, яка зараз перебуває у передрецесійному стані. Про це, зокрема свідчить і падіння курсу євро в останні дні і прогнози стосовно безробіття", - підкреслив нардеп.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Азаров: економіка поновлюється, але зітхнути з полегшенням можна буде у 2014 році

Жебрівський також наголосив, що через складну ситуацію у європейській економіці експорт української продукції до європейських країн буде суттєво знижено.

Ще одним фактором, який вплине на економічну ситуацію в Україні, депутат назвав дорогий російський газ.

"Від того, наскільки впаде Європа, буде залежати, наскільки будуть виконані плани, про які говорить Микола Азаров. В бюджеті передбачено, що українська економіка зросте на 3,9%. Хоча Світовий банк прогнозує максимальне зростання на рівні 2,5%.  Крім того, до цього часу ціна на російський газ залишається високою, через що можливі проблеми як у металургійного, так і у хімічного комплексу, які забезпечують достатньо високий відсоток ВВП", - додав він.

Зараз ви читаєте новину «ЄС і російський газ - умови зростання української економіки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

9

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути