понеділок, 23 травня 2011 15:10

Держава більше не вкладає гроші в авіаційну промисловість - Рахункова палата

Держава більше не вкладає гроші в авіаційну промисловість - Рахункова палата

Зношеність основних фондів авіаційної промисловості України перевищує на сьогоднішній день 70%. Держфінансування розвитку галузі призупинено в 2010 році. У 2011 році кошти на ці цілі в бюджеті взагалі не передбачені.

Про це повідомили в Рахунковій палаті.

Як йдеться в прес-релізі з посиланням на дані колегії відомства, в 2010 році на двох серійних авіазаводах галузі (у Києві та Харкові. - ред.) було випущено по одному літаку, збитки від господарської діяльності одного з них - серійного заводу "Антонов" (Київ) в 2010 році становили 252,5 млн грн.

При тому що, термін дії держпрограми розвитку авіапрому України закінчився в 2011 році, розроблений Мінпромполітики проект цільової комплексної науково-технічної програми авіаційної промисловості на період до 2020 року кабінетом міністрів до цього часу не затверджено, що негативно позначається на стан галузі, зазначила Рахункова палата.

"Без належної фінансової підтримки держави, наш український авіапром не зможе знову стати на крило. Нашій літакобудівній галузі необхідно відкрити потужний внутрішній ринок збуту, який поки ще задовольняється орендою старих іноземних суден. Необхідна оновлена ??програма розвитку галузі з новими механізмами сталого функціонування авіапрому", - цитує прес-служба главу рахункової палати Валентина Симоненка.

Колишній уряд заявляв про плани забезпечити в 2010 році держфінансування техпереозброєння галузі в обсязі 3,85 млрд грн.

Зараз ви читаєте новину «Держава більше не вкладає гроші в авіаційну промисловість - Рахункова палата». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути